Vil ha 8000 på jentekamp

Toppserie-laget Liungen hadde 130 tilskuere på forrige hjemmekamp. Nå håper klubben å sette ny norsk tilskuerrekord.

Den gamle Toppserie-rekorden på 1154 tilskuere stammer fra kampen mellom Fløya og Asker i 1998. I fjor satte Røa og Kolbotn cupfinalerekord med 7023 tilskuere. Nå drømmer nyopprykkede Liungen om fullt hus på Marienlyst stadion 10. mai.

-  Målet er først og fremst å sette rekord. Og det er vi ganske sikre på at vi klarer. Personlig synes jeg rekorder på 1154 på en seriekamp og 7000 på en cupfinale er svakt, sier markedsansvarlig Sverre Munkvold i Liungen til Dagbladet.

Gratis

Bakgrunnen for rekordstuntet er at Liungens kamp mot Team Strømmen er flyttet fra lagets vanlige hjemmebane i Lier til Drammens storstue på grunn av en juniorlandskamp den 30. april.

-  Vi får sjansen til å spille på Marienlyst. Derfor vil vi benytte anledningen til å skape blest om kvinnefotballen. Vi har invitert alle lag fra Buskerud, Akershus, Telemark og Vestfold til kampen. Og alle kommer inn gratis, forklarer Munkvold.

Tilskuerstafett

Markedssjefen håper stuntet kan kopieres av andre og føres videre som en «kamp for rekorden».

-  Jeg har allerede vært i kontakt med Sandviken, og der tente de på ideen, sier han.Liungens gamle tilskuerrekord på hjemmebanen i eksstatsminister Thorbjørn Jaglands hjembygd ligger på 300- 400 tilskuere.

-  Våre spillere har jo aldri spilt for så store mengder før. Men jeg håper de får en positiv opplevelse, sier Munkvold.

Team Strømmen-spiller Hege Storløkken mener Liungens tiltak er smart.

-  Kjempegøy. Det er jo ikke så ofte vi spiller for så mye folk. Jeg tror det er flere klubber som bør tenke på å legge en slik ramme rundt kampene, sier Storløkken.

Lunkent: Toppserie-rekorden for kvinner er på 1154 tilskuere og stammer fra 1998. Dette vil Liungen gjøre noe med.