Vil ha alpin-VM til Narvik

Nordland, Troms og Finnmark idrettskrets støtter opp om Narvik som søkerby til alpin-VM 2025.

VM I NORGE?: Nordnorske idrettskretser ønsker alpin-VM til Narvik. Her er Bjørnar Neteland under dagens superkombinert i St. Moritz. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VM I NORGE?: Nordnorske idrettskretser ønsker alpin-VM til Narvik. Her er Bjørnar Neteland under dagens superkombinert i St. Moritz. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

– De nordnorske idrettskretser stiller seg bak Narvik kommunes arbeid for å bli norsk søkerby til alpin-VM 2025. Narvik har anlegg og infrastruktur til å kunne påta seg et slikt arrangement. Byen har tidligere vist seg som en verdig arrangør av World Cup i de samme idretter, heter det i en pressemelding fra lederne i de tre idrettskretsene.

– Det vil være utviklende for norsk idrett å kunne ta i bruk hele landet til store internasjonale idrettsarrangement. I et næringsperspektiv vil spektakulære TV-bilder fra nord til et stort internasjonalt publikum, støtte opp om den nordområdesatsing som myndighetene i Norge ønsker, og som også idretten må ta sin del av ansvaret for å gjennomføre.

En avgjørelse om en eventuell søknad vil tidligst tas ved neste Skiting i 2018. Innen da kan også andre arrangørbyer i Norge melde seg. Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som til slutt bestemmer hvem som skal arrangere mesterskapet. Hvem som skal være vertskap for alpin-VM i 2025 blir bestemt i 2020.

Norge har ikke hatt et alpin-VM siden 1952, da VM og OL ble arrangert samtidig i Oslo.

(©NTB)