- Vil ha Alsgaard som trener

Herrelandslagstrener Krister Sørgård vil ha Thomas Alsgaard med som trener før neste års viktige VM-sesong i langrenn.

OBERSTDORF (Dagbladet): Så langt har sesongen bydd på skuffende resultater i fristil for de norske langrennsgutta. Derfor er ingen av de norske i favorittsjiktet foran dagens jaktstart i prøve-VM. Nå tror den norske langrennsledelsen at Thomas Alsgaard kan være mannen som gir de norske gutta det løftet de trenger i fristil til VM i 2005.

- Jeg har gitt Thomas en forespørsel. Så får vi se hva han svarer når han har fått tenkt seg litt om, sier Sørgård til Dagbladet.

- Diskutere

Og Alsgaard bekrefter at landslagsledelsen har tatt kontakt.

- Krister har ringt meg, men vi er langt fra enige om hva det blir til ennå, sier han til Dagbladet.

- Men har du lyst?

- Jeg vil gjerne diskutere det med Krister før jeg sier noe mer. Det blir nok noen samtaler utover våren. Akkurat nå er jeg mest opptatt av å forberede meg til Rally Finnskogen i helga, humrer Alsgaard på mobiltelefonen fra de dype skogene i Hedmark.

Men Krister Sørgård letter litt mer på sløret.

- Thomas har vært ute av miljøet ett år. Det har vært sunt. Nå er det gunstig at han kommer tilbake, sier han.

- Er det fordi han har fått skryt for jobben som konsulent for skiskytterne?

- Thomas har lang erfaring, og vet hva dette dreier seg om. Både teknisk og mentalt. I første omgang skal han være konsulent. Det spørs jo helt hva Thomas vil selv, sier Sørgård.

De norske herrene har fire førsteplasser i årets verdenscup i langrenn. Men alle har kommet i klassisk. Ledelsen innrømmer at sporten mangler profiler som kan fylle rommet i fristil etter Alsgaard. Så hvorfor ikke hente inn mesteren selv som trener?

- Ikke fornøyd

- Vi er ikke fornøyd med at vi ikke henger med i fristil. Derfor vil vi prøve alt vi kan for å bli bedre. Men ting er ikke så svart som enkelte skal ha det til, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen.

Interessen foran dagens Prøve-VM er enorm. Skitestingen i går samlet nærmere 2000 tilskuere.

- Både her, i Otepää (Estland), og i Nove Mesto (Tsjekkia), og La Clusaz, har det vært 20000- 30000 tilskuere og stor stemning. For langrenn er det en fordel at disse landene har løpere som gjør det bra, men for Norge er det kjipt, sier Krister Sørgård.

SAMARBEID: Landslagssjef Krister Sørgård (t.h.) ønsker å ha med seg kameraten og tidligere langrennskollega Thomas Alsgaard som trener før neste års VM-sesong.