- Vil ha alt

Allmennkringkasterne slo på stortromma, og byr ifølge TV2s sportssjef Bjørn Taalesen «ufattelig mye penger» for å få rettighetene til norsk fotball de neste fire årene. TV3/Viasat satser like hardt.

TV2/NRK-alliansen har levert et anbud der de byr på samtlige rettigheter NFF la ut til anbud. Partene vil ikke si hvor mye de byr, bare at det er mer, trolig vesentlig mer, enn de 135 millionene de har betalt de siste fire årene.

Satser alt

- Det er snakk om ufattelig mye penger. Og vi byr på alle rettighetene. Det gjelder tv, markedsrettighetene og alt som har med interaktive tjenester på nett og mobil og gjøre, sier Taalesen til Dagbladet.

Størst konkurranse om rettighetene får de trolig fra MTG, som er eieren av TV3/Viasat.

- Vi står alene om ett bud. Og det ligger i kortene at vi satser mye på å få rettighetene. For TV3 er fotball en viktig merkevare, og sendingene fra Champions League er vår største suksess. Gjennom Viasat har vi også muligheten til å tilby betal-tv-tjenester, noe NFF innbød til i anbudspapirene, sier kommunikasjonsdirektør Marianne Melfald til Dagbladet.

TV2/NRK mener de har ett ess i ermet: Hensynet til bredden i norsk fotball.

«Ukas kamp»

- I vårt anbud ligger det en forpliktelse om at vi skal sende ti seriekamper i 1. divisjon og Toppserien for damer. Det bør veie tungt for NFF. Dessuten vil vi kjøpe betal-tv-rettigheten, som gir oss en mulighet å selge «ukas kamp» til en av betal-tv-kanalene, sier Taalesen.

  • Canal+ la ikke inn bud på rettighetene. Først i månedsskiftet september/oktober blir det klart hvem som får tilslaget.