Vil ha barn etter OL

BLED (Dagbladet): Her skåler gulljenta Liv Grete Skjelbreid Poirée (26) for sin utrolige suksess som skiskytter. Men etter OL neste år kan hennes og ektemannen Raphael Poirée (26) sin dominans ta slutt: Da ønsker Liv Grete å bli mamma.

Ekteparet har revet med seg en medalje av hver valør i løpet av VMs åpningshelg:

Gull til Liv Grete og sølv til Raphael på jaktstartene i går - og bronse til Liv Grete på sprinten lørdag.

Og allerede nå er de i ferd med å kopiere den utrolige suksessen fra Kollen-VM i fjor - hvor Liv Grete vant to gull og Raphael en gull og en bronse.

Fortsatt er 26-åringene så unge at de kan dominere verdenstoppen i skiskyting helt fram til OL i Torino i 2006.

Men allerede etter OL i Salt Lake City neste år ønsker Liv Grete å satse på familieforøkelse - og det vil ikke være aktuelt å kombinere mammarollen med et liv som toppidrettsutøver.

Sterk morsfølelse

- Man er etter hvert kommet i en fase av livet hvor man begynner å tenke og prioritere annerledes. Og for meg er det viktig å få andre ting enn idrett ut av livet mitt. Mammarollen er noe jeg tenker stadig mer på, og jeg kan se for meg selv på sidelinja med to unger mens vi heier fram Raphael, sier Liv Grete til Dagbladet.

I et lengre intervju med Dagbladet under VM i Holmenkollen i fjor, sa Raphael Poirée at han har lyst på tre unger.

Feiret sammen

I fjor feiret Liv Grete og Raphael hver for seg etter at de vant fellesstarten i VM med en drøy times mellomrom.

I går var det Raphael som spratt champagnen for sin kone da det norske laget feiret gullet på pizzarestaurant - framfor å markere egen sølvmedalje med det franske laget.

- Liv Gretes medaljer er mine, og mine medaljer er hennes. I dag er det gull vi skal feire, smiler Raphael Poirée - som også var ute i løypa for å sekundere Liv Grete inn til seier.

Men gullfesten nådde likevel aldri samme høyder som under VM i Holmenkollen i fjor.

- Kollen var helt enestående og jeg vil aldri oppleve noe så sterkt på en idrettsarena noen gang siden. Men ikke misforstå: Selvsagt er det morsomt å samle medaljer, og jeg er veldig glad, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée - som knuste all motstand i jaktstarten til tross for fem strafferunder.

Rolig Liv

Liv Grete og Raphael har begge ofret mye for å nå toppen i sin idrett. Liv Grete ønsker ikke en ny karriere i arbeidslivet den dagen hun legger vekk ski og gevær.

- Jeg er mer enn fornøyd med én karriere og synes jeg har fått mye ut av idretten. Aller helst har jeg lyst på en rolig jobb med masse fritid som jeg kan bruke på ungene mine, sier Skjelbreid Poirée.

Men aller først skal hun gjøre unna resten av VM og OL i Salt Lake City.

Tirsdag er det 15-kilometer i VM.

- Jeg har veldig lyst på en medalje til. Og jeg er veldig sta når jeg først ønsker noe, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

PS! Se også fyldig dekning av Liv Gretes VM-gull på www.dagbladet.no

<B>SKÅL OG GRATULERER:</B> Liv Grete Skjelbreid Poirée tok seg tid til noen fortjente minutter i boblebadet. Med et glass alkoholfritt champanje. Nå røper Liv Grete at det er barn som står øverst på ønskelista.