SKJEBNENS IRONI?  Peter Mueller får prisen som Årets trener på Idrettsgallaen på Hamar i 2006. Prisutdeler: Tom Nordlie.  FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.
SKJEBNENS IRONI? Peter Mueller får prisen som Årets trener på Idrettsgallaen på Hamar i 2006. Prisutdeler: Tom Nordlie. FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.Vis mer

Vil ha beklagelse fra NRK etter tv-mobbing

- Nå er det nok, sier FFK-treneren. Les hva Kari Traa og Steinar Hoen sa under Idrettsgallaen.

|||
(Dagbladet): Tom Nordlie (47) har levd og jobbet i konstant offentlig turbulens de siste årene, men etter Idrettsgallaen på NRK i går kveld har begeret rent over for mannen med flest trenerjobber i norsk toppfotball de siste årene.

Nå forventer han en beklagelse fra NRK i beste sendetid for det han kaller «ren mobbing» i tv-sendingen fra Lillehammer, skriver VG.

Nordlie reagerer meget sterkt på ordbruken til de tidligere idrettsstjernene Kari Traa (35) og Steinar Hoen (38), som delte ut prisen til Årets trener.

Dette sa Traa og Hoen:Dette sa friskusene fra kulebakken og friidrettsbanen ifølge VG:
«Tippeligaklubbene har gjort et felles nyttårsforsett: de skal ikke ansatte Tom Nordlie i 2010. Men nyttårsforsettene brytes som kjent allerede i februar».

Og før Traa og Hoen åpnet vinnerkonvolutten, fortsatte de til stor latter fra den fullsatte OL-arenaen Håkons Hall:
«Prisen går til Tom Nordlie...nei, han er jo ikke nominert».

-Mueller og jeg mobbes for alt mulig- Folk tror jeg tåler alt mulig. Men også jeg har en grense. Jeg tåler mye, men nå er begeret fullt. Nå skal Peter Mueller og jeg mobbes for alt mulig. Kona reagerte tidlig i programmet på at Mueller ble mobbet, sier Nordlie til VG.

På Idrettsgallaen i 2006 var det Tom Nordlie som delte ut prisen til Årets trener til nettopp Peter Mueller (55).

Helga Johannessen, inititiavtaker til Anonyme foreldre til mobbeofre (AFAM), er forbauset og skuffet over at Idretts-Norge harselerer med en mann som ligger nede. Dette var en reaksjon hun kom med før hun visste at Tom Nordlie hadde reagert.

Steinar Hoen sier at presentasjonen var ment som bare moro.

- Tenkt ut sammen med NRK- Teksten ble tenkt ut av Kari Traa og meg sammen med en tekstforfatter fra NRK, sier den tidligere Europa-mesteren i høyde og nye Bislett-generalen til VG.

NRKs prosjektleder Clause Wiese sier det er trist hvis Tom Nordlie oppfatter innslaget som ren mobbing. Det var ikke intensjonen.

- MENT SOM MORO: Foran en million tv-seere og fullsatt Håkons Hall på Lillehammer i gÅr kveld, delte Kari Traa og Steinar Hoen ut prisen til Årets trener. Spydtrener Åsmund Martinsen fikk prisen - fotballtrener og tidligere prisutdeler Tom Nordlie fikk den verbale oppmerksomheten. FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN, SCANPIX. Vis mer