Vil ha Bengt i Nürnberg

Nürnberg-kaptein Tommy Svindal Larsen har anbefalt klubbledelsen å kjøpe Brugge-spiss Bengt Sæternes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble Svindal Larsens tyske klubb i praksis klar for comeback i Bundesligaen. Nå er klubben på spillerjakt, og den norske midtbanedirigenten har allerede sagt sitt:

- Jeg har anbefalt Bengt Sæternes. Som også Rosenborg har lagt merke til, så har Bengt gitt signaler om at han kan være interessert i gjøre noe annet. Og med den måten vi spiller på - med å ligge litt bakpå og satse på kontringer - vil Bengt passe godt inn, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.

Sæternes har kontrakt med Brugge ut sommeren 2005. Også Bodø/Glimt har varslet interesse for sin gamle spiss.

15- 16 uten kontrakt

Nürnberg sikret opprykket etter mandagens 3- 1-seier mot Arminia Bielefeld. Det gjenstår tre serierunder i 2. Bundesliga, men Nürnberg ligger ni poeng foran fireren, og har overlegen målforskjell. De tre beste rykker opp.

Nå satser den tradisjonsrike klubben på å unngå tidligere års heisturer. Tre av klubbens fem siste opprykk er nemlig fulgt av nedrykk innen to sesonger. Så nå skal det kjøpes.

- Det er 15- 16 spillere som er kontraktsløse etter denne sesongen. Så her blir det forandringer. Det blir nok fire- fem nye spillere i tillegg til dem vi allerede har skaffet oss. Vi har ikke økonomi til å handle på øverste hylle, men det er mange gode Bosman-spillere på markedet, påpeker Svindal Larsen.

Klar for Åge

Etter at opprykket ble sikret, bestemte telemarkingen seg for å gå på to nye år i Nürnberg.

- Men hvis vi ikke holder oss i Bundesliga, så har jeg mulighet til å avbryte, sier Svindal Larsen.

31-åringen spilte sin hittil siste av i alt 15 A-landskamper mot Hellas i februar i fjor. Siden har han ikke hørt for mye fra landslagsledelsen.

- Jeg har fortsatt ambisjoner om landslagsspill. Men jeg har slitt med en soppinfeksjon det siste halve året. Det har vært litt tøft, og jeg har vært mye sliten, men nå satser jeg på å bli kvitt plagene, sier Svindal Larsen.

Midtbaneeleganten er også glad for at landslagssjefen heter Åge Hareide.

- Jeg har vel sagt ganske lenge at det må bli en forandring i spillestilen hvis jeg skal komme helt til min rett. Og nå ser det ut til at forandringen har kommet med en mer attraktiv fotball, sier Svindal Larsen.

POPULÆR: Brugge-spissen Bengt Sæternes (nr. 3 f.v.) er ønsket i Bundesliga.
SELSKAPSSYK: Nürnberg-kaptein Tommy Svindal Larsen ønsker seg en norsk spiss han kan spille fram til sjanser og mål. Han har lansert Bengt Sæternes overfor klubbledelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer