Vil ha betalt for å krangle offentlig

- Bruker meg, mener Mourinho.

(Dagbladet.no): Jose Mourinho er tilbake i verbalt storslag. I helga hisset han på seg Catania-direktør Pietro Lo Monaco, som mente portugiseren trengte «en på kjeften».

Nå hevder Mourinho at han blir brukt av en motstander som vil skape seg et navn.

Bråket startet med at Mourinho mente Catania ga laget hans så lite trøbbel at han like gjerne kunne stått i mål selv uten at det ville gjort noen forskjell.

Lo Monaco ville altså først klappe til portugiseren, men har siden understreket at det var en fargerik siciliansk talemåte, og at han ikke ønsket å oppfordre til vold.

Før han serverte en ny siciliansk metafor, som neppe falt bedre i smak hos Mourinho.

- Kanskje ville det vært bedre om Mourinho hadde hatt sement i munnen, sier Lo Monaco.

- Burde betalt meg

Munnen til Mourninho er foreløpig helt usementert, og Inter-sjefen lar selvsagt ikke anledningen gå fra seg til å la snakketøyet slå tilbake mot Catania-direktøren.

VIL HA BETALT: - Hvis Lo Monaco vil skape seg et navn ved å snakke om meg, burde han betale meg, sier Jose Mourinho om Catania-direktørens gjentatte utspill mot ham. Foto: Stefano Rellandini, Reuters/Scanpix
VIL HA BETALT: - Hvis Lo Monaco vil skape seg et navn ved å snakke om meg, burde han betale meg, sier Jose Mourinho om Catania-direktørens gjentatte utspill mot ham. Foto: Stefano Rellandini, Reuters/Scanpix Vis mer

- Lo Monaco hvem? spør Mourinho ifølge La Stampa.

Så kommer en flom med ordspill som ikke alle lar seg helt oversette til norsk, men som spiller både på ordet Monaco og ord som lyder ganske likt:

- Jeg kjener Bayern München (Bayern Monaco), fyrstedømmet Monaco, den tibetanske munken (il monaco tibetano) og Monaco Grand Prix. Men ingen Lo Monaco, sier Mourinho.

Portugiseren er på sitt sjarmerende - eller motbydelige om du vil - arrogante vis klinkende klar over at navnet hans stjeler overskrifter, og anklager nå Lo Monaco for å utnytte det.

- Hvis Lo Monaco vil skape seg et navn ved å snakke om meg, burde han betale meg, sier Mourinho ifølge Channel 4.

Har nok sponsorer

Jose Mourinho på sin side understreker at han slett ikke er interessert i å drive PR for Catania og Lo Monaco.

- Jeg har allerede sponsorer som betaler meg for publisitet, og jeg er ikke betalt for å skape et navn for Lo Monaco. Jeg antar at de som vil komme på forsidene vet hvordan de skal komme seg dit, sier han.

Vil ha betalt for å krangle offentlig

Lo Monaco smir i alle fall mens jernet er varmt, og har nå lagt ut et lengre brev på Catanias hjemmeside der han blant annet skriver:

- Inter, og dette sier jeg med ekte overbevisning, har det sterkeste mannskapet i Europa. Det er en skam at det viser seg at de også har den mest storkjefta treneren på kontinentet.

I kveld starter Jose Mourinhos inter Champions League-gruppespillet borte mot Panathinaikos. Vi får bare si som det engelske fotball-nettstedet Football365:

«Boy it\'s good to have Jose Mourinho back in football.»

• Følg Champions League direkte på Dagbladet.no klokka 20.45

KLAR MED SEMENTEN: Catania-direktør Pietro Lo Monaco synes Mourinho er respektløs.