Vil ha Bieber utestengt fra Filippinene etter Pacquiao-mobbing

Popstjernen i boksekrangel.

(Dagbladet): Justin Bieber har hisset på seg både sine filippinske fans og filippinske politikere etter at Manny Pacquiao gikk på det stygge tapet for Juan Manuel Marquez i Las Vegas i helga.

Popstjernen er god kompis med Pacquiaos erkerival Floyd Mayweather, og var rask med å bruke sine enorme selvpromoteringskanaler til å gjøre narr av den filippinske boksestjernen etter kampen.

På bildetjenesten Instagram postet Bieber flere hånende bilder av Pacquiao, blant annet fotofiklet sammen med en lenende Michael Jackson, og Løvenes Konge-figuren Simba, som på ett bilde forsøker å få liv i den ut-knockede filippineren.

Det har gjort folk forbannet. På Filippinene er folk i sjokk etter at landets største idrettshelt fikk sitt andre strake tap, og at Justin Bieber heller salt i sårene liker man dårlig.

Ifølge ABS CBN News ber nå kongressrepresentant Carol Jane Lopez om å utestenge Bieber fra landet.

Hun sier ifølge nyhetskanalen at bildene Bieber publiserte var «sårende for alle filippinere som ser opp til boksemesteren», og ber samtidig filippinske ungdommer slutte å høre på musikken til kanadieren, og boikotte konsertene hans.

Vil be for Bieber
Bieber selv har forsvart seg via nettopp Instagram, der han også mener den lenge varslede kampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao ikke vil tjene kompisen.

VENN AV EN FIENDE: Justin Bieber var i ringen etter at kompisen Floyd Mayweather Jr. hadde slått Miguel Cotto i mai i år. På bildet også rapperne Lil Wayne og 50 Cent, og den kubanske bokseren Yuriyorkis Gamboa. Foto: SCANPIX/AP/Eric Jamison
VENN AV EN FIENDE: Justin Bieber var i ringen etter at kompisen Floyd Mayweather Jr. hadde slått Miguel Cotto i mai i år. På bildet også rapperne Lil Wayne og 50 Cent, og den kubanske bokseren Yuriyorkis Gamboa. Foto: SCANPIX/AP/Eric Jamison Vis mer

- Hvis de virkelig var «beliebere», ville de ikke svikte meg på grunn av en mening jeg har om boksing, skriver Bieber om de rasende Pacquiao-supporterne.

- Han (Mayweather) har ingenting å vinne på å møte Pacquiao. Floyd har aldri tapt i sin profesjonelle karriere, Pacquiao har tapt sine to siste. Dersom Floyd vinner vil det ikke være noen stor greie, ettersom det vil være Pacquiaos tredje tap på rad, og taper han, så ødelegger han ettermælet sitt. Det er ikke noe å vinne på det. Mayweather er boksing, skriver popstjernen.

Manny Pacquiao, som selv er medlem av representantenes hus, har ikke reagert med særlig sinne på mobbingen fra Bieber.

- Jeg har lært at man skal be for dem som forfølger deg. Så jeg skal be for ham, sier boksestjernen.

Karrieren over?
39-årige Juan Manuel Marquez pådro seg nesebrudd og trolig hjernerystelse i møtet med Pacquiaos knallharde slag lørdag, men ett sekund før slutt i sjette runde fikk han full treff med en høyre som traff filippineren midt i ansiktet. «Pac-Man» falt i gulvet med ansiktet først.

De to har møttes tre ganger tidligere, med to seire til Pacquiao og en uavgjort som resultat.

- Jeg ble truffet av et slag jeg ikke så, sa Pacquiao, som etter nedslagningen lå under tauene noen minutter før han ble hjulpet på beina.

PROVOSERER: «Dad wake up» skrev Bieber som kommentar til dette bildet han la ut av Pacquiao og Disney-figuren Simba.
PROVOSERER: «Dad wake up» skrev Bieber som kommentar til dette bildet han la ut av Pacquiao og Disney-figuren Simba. Vis mer

- Jeg mente at jeg begynte å få taket på ham, men så ble jeg truffet av et hardt slag som jeg ikke ventet, sa han, ifølge NTB.

Nå spekuleres det på om Pacquioaos strålende karriere kan være over. Han er den eneste med VM-tittel i åtte vektklasser, og han har av mange vært regnet som verdens beste bokser uansett vektklasse.

Filippineren og Floyd Mayweather har i lang tid forsøkt å komme til enighet om en storkamp, men problemene har vært mange. Det har dreid seg om alt fra blodtesting til fordelingen av inntektene.