Vil ha «Blade Runner» til Bislett

Steinar Hoen har banen klar.

Bislett Games-general Steinar Hoen håper å få beinamputerte Oscar Pistorius med i årets Golden League-stevne i Oslo.

- Det hadde vært kjempegøy å få ham til Bislett, og får vi det til, har vi selvsagt en bane klar, sier Hoen til VG.

Sørafrikaneren Pistorius løper med to proteser etter at han fikk beina amputert som barn. Han får lov til å løpe mot funksjonsfriske etter at Idrettens voldgiftsrett nylig ga ham medhold i klagen og opphevet Det internasjonale friidrettsforbundets avgjørelse om at beinprotesene gir ham en urettferdig fordel.

- Men slik jeg har forstått det har Pistorius valgt å løpe mot handikappede i Berlin i juni og gitt uttrykk for at han vil vente med å møte de beste funksjonsfriske utøverne, sier Hoen.

OL-kravet på 400 meter er 45,55. Pistorius personlige rekord er 46,33. Klarer han ikke å løpe under OL-kravet, vil han uansett delta i Paralympics i Beijing.

- Oscar er ikke i form til å konkurrere på øverste nivå ennå, så han og treneren skal bruke de neste månedene til hard trening i fred og ro, sier manager Peet van Zyl.

Bislett Games arrangeres 6. juni.

(NTB)

OL-AKTUELL: Oscar Pistorius får lov til å løpe mot funksjonsfriske etter at Idrettens voldgiftsrett nylig ga ham medhold i klagen. Nå vil Bislett-general Steinar Hoen ha ham til Oslo. Foto: AFP/SCANPIX
OL-AKTUELL: Oscar Pistorius får lov til å løpe mot funksjonsfriske etter at Idrettens voldgiftsrett nylig ga ham medhold i klagen. Nå vil Bislett-general Steinar Hoen ha ham til Oslo. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Vil ha «Blade Runner» til Bislett