Vil ha Brå som landslagstrener

Oddvar Brå er ønsket som ny landslagstrener i langrenn. Brå er interessert hvis reisingen ikke blir for omfattende.

Brå har en høy stjerne både blant løperne, i skiforbundet og ikke minst hos Olympiatoppen, skriver Adresseavisen.

Pål Gunnar Mikkelsplass har signalisert at han vil trekke seg. Prosessen med å finne etterfølgeren er i startfasen, men både Frode Estil, påtroppende sportssjef Bjørnar Håkensmoen og toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er positive.

Påtroppende sportssjef Bjørnar Håkensmoen overtar etter Sindre Bergan først 15. juni, men skal være å bygge den nye organisasjonsstrukturen for landslaget.

- Vi har så vidt begynt prosessen og har noen alternativer. Når det er klart hvem som skal gå på hvilke lag skal vi bestemme strukturen i det hele. En jobb som landslagstrener vil jo innebære mye reising, og en trener må være på alle samlingene, sier Håkensmoen.

- Men under verdenscupsesongen kan man jo avlaste hverandre. En slik rullering har jo vært prøvd tidligere, sier Håkensmoen som ikke stenger døren for en kapasitet som Oddvar Brå.

Brå har ikke hørt noe fra skiforbundet og kan derfor ikke si stort, men åpner for å jobbe med landslaget. Han kan si seg villig om han får delt ansvaret med noen.

- Skulle en forespørsel dukke opp, må jeg vurdere det. Det er vanskelig å si hvordan de tenker i skiforbundet. Skal det bli aktuelt for meg, må det bli mindre arbeidsbelastning med hensyn til reisevirksomhet enn det er i dag, sier Brå.

(NTB)