Vil ha Diallo tilbake

I vinter sa klubbstyret i Vålerenga nei til å kjøpe Mamadou Diallo. Denne uka har VIF-investorene tatt et nytt initiativ for å få tilbake mannen som reddet Vålerenga fra nedrykk i fjor høst.

- Vi undersøker muligheten til å hente ham fra USA, sier formann i Vålerenga ASA, John Nordbrekken til Dagbladet.

Seinest i går hadde Nordbrekken et møte med Diallos gode kompis, Farid Bouras. Det er via ham Vålerenga prøver å kunne hente tilbake Diallo til Norge. Senegaleseren ble solgt fra Lillestrøm til Tampa Bay tidligere i vår. Internt i Vålerenga ble det aldri enighet om Diallo var den rette spissen å satse på. Klubbstyret var negative, investorene positive.

Oppe i styret

Ifølge Nordbrekken er det nå større interesse i klubben for å få tilbake Diallo.

- Vi i aksjeselskapet har snakket med trener Tom Nordlie om dette, og han vil ha Diallo. Vi undersøker nå saken, men jeg er ikke sikker på om det er mulig å få til, sier Nordbrekken.

VIF-investor Øystein Stray Spetalen er blant de ivrigste Diallo-tilhengerne.

- Etter min mening er Diallo en av verdens 50 beste spisser, sier Spetalen til Dagbladet.

På mandagens styremøte i Vålerenga ASA, ble en rekke nye spissnavn diskutert.

- Diallos navn var ett av dem som var oppe. Det vil forundre meg hvis noen mener han ikke kan tilføre Vålerenga noe i den situasjonen vi er i nå, sier John Nordbrekken.

Knallform

Diallo er i kjempeform om dagen, og har scoret fire mål i de to siste kampene for sitt lag Tampa Bay. Han ligger på andre plass i skytterligaen. Gjennom Farid Bouras har Vålerenga fått signaler på at Diallo trives svært godt i solvarme Florida.

- Samtidig har han signalisert at han er lysten på å komme tilbake til Norge. Finnes det en mulighet, vil vi prøve så langt vi kan å finne en økonomisk ramme for å få det til, sier Nordbrekken.