Vil ha Drillo tilbake

Etter det Dagbladet erfarer kan Drillo være tilbake i Vålerenga som sportslig rådgiver allerede før sesongstart. - Jeg har snakket løst med Kjetil Rekdal både om Vålerengas og hans egen framtid, men det har ikke vært noe konkret, sier Drillo til Dagbladet.

En av VIF-aksjonærenes framtidsvyer er et sportslig utvalg med ekstremt fotballkompetente herrer.

- En av de organisasjonsendringene vi ønsker er å opprette et sportslig utvalg der det sitter 3-4 fotballfaglige sterke personer. Disse skal ha en rådgivende funksjon overfor trenerteamet, sier investor Tor Olav Trøim til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer er Egil Drillo Olsen ett av navnene som har vært diskutert. Og på tur rundt Sognsvann i går ettermiddag slår ikke Drillo handa av sin tidligere klubb og arbeidsgiver. Han sier:

Supperåd

- Kommer de med en konkret henvendelse, skal jeg ta stilling til det. Det kommer an på veldig mye. Akkurat nå ser Vålerenga ut som et supperåd.

Men Drillo sier klart at han ønsker Vålerenga tilbake i toppen av norsk fotball av hele sitt hjerte.

- Det er tre organisasjoner jeg har et nært forhold til i dette landet - NFF, NRK og VIF. Akkurat nå slåss alle tre om å være på avisenes førstesider. Men Vålerenga, ved siden av Rosenborg og Brann, er den fotballklubben som virkelig har potensiale til å bli en toppklubb i Norge. Det er synd at de ikke får det til.

- Hva skal til for at du sier ja til en konkret henvendelse?

- Jeg er ikke fremmed for tanken. Men før det skjer må det ryddes opp i klubben, sier Drillo.

Rett opp

Og det har John Fredriksen til hensikt å gjøre. Etter at VIF-styret trakk seg torsdag kveld, letter Fredriksen litt på sløret. Ifølge hans nære medarbeider Tor Olav Trøim, vil tank-milliardæren nå satse alt på å få Vålerenga tilbake til eliteserien.

- Vi har ikke råd til ikke å rykke rett opp, sier Trøim bastant.

Det betyr at investorene vil satse de pengene som er nødvendige for å greie det.

- For på sikt tror jeg Vålerenga har potensial til å bli både en sportslig og økonomisk suksess. Når laget trekker 17000 tilskuere i siste kamp mot Start, så sier det litt om markedsverdien.

Trøim forklarer at Fredriksens engasjement i Vålerenga skjøt fart etter den begredelige nedrykkskampen mot Sogndal. Tapet gikk hardt inn på VIF-eieren.

- Han har definitivt ikke gått inn i Vålerenga for pengenes skyld. Johns foretningsfilosofi har dessuten ofte vært å kjøpe ting som ligger nede, for så å bygge det opp og gjøre det til en suksess, sier Trøim.

Nordlie vurderes

Så snart det nye elitestyret er valgt, lover Trøim å få fortgang i arbeidet med å bygge opp nye VIF. Spekulasjonene går på at Tom Nordlie ofres som hovedtrener, og at Kjetil Rekdal overtar som manager i team med Kenneth Rosén og assistenttrener Geir Bakke.

- Vi har aldri sagt at Nordlie skal sparkes. Først skal vi ta en grundig evaluering av fjoråret, både av trenere, spillere og administrasjon. Deretter vil vi bygge en ny organisasjon. I ettertid ser jeg kanskje at det var uheldig av oss å nevne Kjetil Rekdals navn i vår første pressemelding. Ingenting er avklart ennå, forklarer Trøim.

Men én ting er han klar på. Vålerenga skal bli en suksess i år. Trøim vil ha kvalitetsspillere til VIF.

- Jeg tror vi kommer til å overraske mange i løpet av året.

- Så du har allerede en kanin i hatten?

- En? Vi har mange, ler Tor Olav Trøim.

<B>VÅLERENGA I MITT HJERTE:</B> Egil Olsen legger ikke skjul på at han har sterke følelser for Oslo-klubben, og utelukker ikke at han vender tilbake. - Jeg er ikke fremmed for tanken. Men før det skjer må det ryddes opp i klubben, sier Drillo.