Vil ha egen Lyn-filosofi

LYN-BRYNE 2-0: Endelig en seier for Lyn.

Både Tommy Berntsen og investor Atle Brynestad mener Lyns neste trener må sørge for at klubben utvikler klare prinsipper for hvordan de skal spille.

I kveld kunne trenervikar Berntsen endelig smile, etter at Lyns første seier i eliteserien på over tre måneder kom mot bortekatastrofen Bryne. Berntsen, som er klar på at han ikke fortsetter som trener etter sesongen, mener den neste treneren i Oslo-klubben må få ansvaret for å nedfelle et fast spillemønster og fotballfilosofi.

- Klart vi vil tjene på det. Lyn må ha inn en trener med en klar fotballfilosofi i forhold til spillergruppen han rår over. I år har vi hatt klare defensive oppgaver, men ikke offensive, og det er for sent for meg å gjøre noe med det nå, sa Berntsen på spørsmål fra NTB etter kampen.

- Det vil være ønskelig, samstemte investor Atle Brynestad, som ikke ønsket å kommentere noe rundt trenerjakten.

Heller ikke om eks-trener Stuart Baxter fremdeles er førstevalge t til Lyn.

Brynestad ønsket heller ikke å kommentere uenigheten med eks-trenerne Teitur Thordarson og Sture Fladmark.

Bedre treninger

Tommy Berntsen er uansett klar på at treningskvaliteten har bedret seg siden han overtok som trener, uten at han vil være altfor konkret om hvorfor.

- Jeg er jo ganske subjektiv, men innbiller meg bestemt at vi har bedre kvalitet på treningene nå enn tidligere i sesongen. Det man gjør i hverdagen slår ut søndag, man må bare legge til rette for det, sa han.

Kampen på Ullevaal ble heller sjansefattig og udramatisk. Sjanser for Ole Bjørn Sundgot og Dejan Pavlovic var den eneste beholdningen de første 28 minuttene.

To mål på tre minutter ga imidlertid vertene ledelsen:

Først fikk Jan Derek Sørensen stå alene inne i femmeteren på en corner, og bredsidet inn åpningsmålet. Så endte ballen i mål etter en duell mellom Ole Bjørn Sundgot og en Bryne-forsvarer.

- Jeg følte vi hadde Lyn der vi ville ha dem etter 25 minutter, så får de to kjappe og billige mål, oppsummerte Brynes trener, Reine Almquist.

Første siden 15. juni

Trekket med å bruke eks-proff Sørensen som spiss, i stedet for i hans vante kantrolle, var igjen vellykket for Lyn.

- Det fungerte veldig bra. Han spilte spiss også mot Viking, og det er nok noe jeg kommer til å fortsette med, sa trener Berntsen.

Annenomgangen var egentlig aldri preget av et jagende Bryne, som for alvor viklet seg inn i nedrykksgjørma etter det tiende bortetapet på rad denne sesongen. Marcus Andreasson hadde en heading som Thomas André Ødegaard i Lyn-målet reddet, og Ragnvald Soma hadde en heading som ble reddet på streken.

Dermed kunne Lyn juble for den første trepoengeren siden 1-0-seieren i Tromsø 15. juni. Det er ti serierunder siden.

- Klart det er deilig å vinne en kamp igjen, det gjør søndagen litt lettere. Vi måtte vinne, og jeg synes det var sterkt å klare det, mente Tommy Berntsen.

- Jeg tror Lyn klarer seg, sa eier Brynestad, som gjentatte gang er poengterte at han ikke har planer om å endre sitt engasjement i klubben. Samtidig gjorde alle i Lyn-leiren det klart at det er langt igjen til plassen er berget.

For Bryne var det en vanskelig søndag. Tapet førte laget rett ned i bunnstriden, og kaptein Ragnvald Soma må stå over den viktige kampen mot Tromsø neste helg, etter sitt tredje gule kort denne sesongen.

Bryne tapte sin femte kamp på rad i eliteserien.

(ntb)

<B>FULL TENNING: Lyns Jonny Hanssen i kamp mot Brynes Dejan Pavlovic under søndagens kamp i elitesereien på Ullevål stadion. Lyn vant 2-0.