Vil ha eget B-landslag

Landslagstrener Marit Breivik etterlyser et eget B-landslag for å høyne nivået bak de beste håndballspillerne i Norge.

Med et eget rekrutteringslandslag mellom U-landslagene og A-landslaget føler Breivik at de bedre kan følge opp de jentene som på sikt kanskje kan bli A-landslagskandidater.

- Per i dag har vi ikke noe prestasjonsmiljø som fanger opp disse godt nok. Når jentene blir for gamle for U-landslagene er det bare i klubbene de får utviklet seg videre. Men det er ikke gitt at klubbene har det samme ambisjonsnivået som landslaget, eller at de skjønner hva som kreves. Det er heller ikke sikkert at de får den matchingen som kreves bare i klubblaget. En ekstra input i et rekrutteringslandslag kan derfor hjelpe de til å ta steget helt opp litt raskere, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Danmark har

Hun peker på at blant annet Danmark har en egen utviklingstropp hvor de som er på nippet til å bli funnet gode nok for A-landslaget, får tett oppfølging.

For Norges del håper Breivik at et liknende tiltak kan stables på beina allerede i februar neste år.

- Sportslig er det stor vilje til det i organisasjonen, men det står litt på penger, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Ønsker Mia

Landslagstreneren mener det jobbes bra på rekrutteringssida i Norge, men føler likevel at konkurransen om en plass i troppene til OL, EM eller VM kunne vært enda tøffere.

- Det har sjelden vært veldig vanskelig å ta ut en mesterskapstropp. Som regel har de siste plassene stått mellom noen unge spillere som er med for å lære.

Håpet er at den tidligere håndballdronningen Mia Hermansson Høgdahl skal få ansvaret for B-landslaget. I dag er hun i en 50 prosent stilling som en del av det norske støtteapparatet i videoteamet.

VIL HA FLERE LANDSLAG: Håndballjentenes landslagstrener Marit Breivik håper at et eget landslag for de nest beste spillerne i Norge kan være klart i februar neste år.