STYGT SPILL: Vincent Kompany ble belønnet med rødt kort for denne taklingen, mens andre spillere har sluppet unna. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
STYGT SPILL: Vincent Kompany ble belønnet med rødt kort for denne taklingen, mens andre spillere har sluppet unna. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Vil ha en slutt på slike taklinger

Nå skal det bli mer konsekvent dømming i Premier League.

(Dagbladet): Det har blitt en tendens denne høsten. Spillere som kommer susende inn i taklinger med dødsforakt og knottene først, gjerne i knehøyde. Noen har sluppet unna med det, andre har måttet sone lange karantener.

Nå har Premier League sett seg lei på det stygge spillet, og vil bli kvitt denne voksende tendensen en gang for alle. Dommerne har derfor fått beskjed om å straffe alle såkalte tofotstaklinger, hvor spilleren hopper inn i en takling med begge beina.

Straffen vil nå bli rødt kort for å klare opp i misforståelser over hva som er farlige taklinger. Så selv om du ikke treffer motspiller eller tar ballen først, vil du likevel måtte gå tidlig i dusjen. Dommersjef Mike Riley skal gjennomgå prosessen, og alle dommere vil få en innføring i hvordan regelen skal opprettholdes skriver Daily Mail.

Gode nyheter
Dette er nok gode nyheter for managere som Roberto Mancini. Han var ikke fornøyd med at Liverpools Glen Johnson slapp å få se det røde kortet for samme type takling som hans egen Vincent Kompany måtte sone fire kamper for.

Johnson fikk ikke se det gule kortet heller, og Mancini kunne ikke dy seg på sidelinjen. Manageren veivet med hånden på sidelinjen for å vise dommeren hva han mente om taklingen på midstopper Lescott, uten at han ble hørt av den sortkledde.

Vincent Kompany må på sin side legge taklinger som dette til side i fremtiden, om han ønsker å fullføre fremtidige kamper for de blå.

Fergusons bønn hørt
United-sjef Alex ferguson er en av flere som har ropt ut og bedt dommere være konsekvente i dømmingen.

- Disse inkonsekvente avgjørelsene er forvirrende for alle. Dommere må bli gitt retningslinjer på hva som er loven i dette spillet, og hva som skal være lov når det kommer til taklinger. Mike Riley må få tillatelse til å si at dette ikke er lov, at tofotstaklinger ikke er akseptabelt, uansett om du tar ballen eller ikke, sier Ferguson.

Nå har altså endelig skotten blitt hørt.

KNOTTENE FØRST: Jay Spearing viste knottene, og slapp ikke unna dommerens bok da han taklet Moussa Dembélé. Foto: AP Photo/Matt Dunham)
KNOTTENE FØRST: Jay Spearing viste knottene, og slapp ikke unna dommerens bok da han taklet Moussa Dembélé. Foto: AP Photo/Matt Dunham) Vis mer