- Vil ha et storlag

UEFA-cupen 1. runde: Sporting Lisboa- Viking 1- 0 (1- 3 sammenlagt). En vanvittig sluttspurt fra hjemmelaget var ikke nok til å knekke Viking. - Det var veldig hektisk i sluttminuttene, men jeg følte vi hadde kontroll, sier keeperhelten Lars Gaute Bø til Dagbladet i natt. Nå ønsker Viking et storlag i 2. runde.

35-åringen mellom stengene har sjelden hatt det travlere enn sluttkvarteret i Lisboa i går. Da bråvåknet hjemmelaget. Etter 74 minutter felte Frode Hansen en frispilt Sporting-spiller innenfor 16-meteren. Straffesparket satte Ayew sikkert bak Lars Gaute Bø på vei i motsatt hjørne.

Scoringen satte raketter i hjemmelaget.

De neste tre minuttene skapte Sporting tre kjempesjanser. Iordanov headet først rett over på frispark. Så avverget Gaute Bø febrilsk Iordanovs to skudd på to sekunder. Og det bare fortsatte:

  • 84 minutter: Espevoll står på streken og header bort en Sporting-avslutning på vei mot nettmaskene.
  • 85 minutter: Sporting skjøt knallhardt i stanga fra 16 meter.
  • 87 minutter: Gaute Bø trengte alle sine 184 centimeter for å rekke opp og snappe et livsfarlig innlegg på vei mot ventende Sporting-spillere.

Heldigvis:

Det endte godt. Og det var helt fortjent.

- Jeg synes det var en veldig grei kamp, sier Gaute Bø.

Ikke 100 prosent

Trener Poul Erik Andreasen roste veterankeeperen til himmels etter kampen:

- Han hadde et par av de utrolig fantastiske redningene han av og til har. Det sparte oss for at sluttminuttene skulle bli helt forferdelige, sier han.

Før kampen satte Andreasen opp tre forutsetninger for å lykkes i Lisboa:

  • Jerndisiplinert gjennomføring av soneprinsippene i ei ikke altfor samkjørt forsvarslinje.
  • Beintøft press på ballfører i både forsvars- og midtbanelinja.
  • Helhjerta utnyttelse av gode overgangsmuligheter.

Ingen av forutsetningene ble innfridd hundre prosent. Likevel var Sporting Lisboa sjanseløse - fordi Peter Schmeichel nye klubb ikke var en målestokk for Viking i går. Hjemmelaget var rett og slett latterlig dårlig motivert - før de bråvåknet siste kvarteret.

- Jeg er ikke overrasket over at vi ikke ble hardere presset. Vi spilte en god kamp i forsvar, men litt skuffende at vi ikke får til noe framover, sier Gaute Bø.

Tankevekker?

Andreasen ga forsvarsarbeidet toppkarakter i går.

- Både midtbanen og forsvaret var utrolig bra. Også Trygve Nygaard på midtbanen var bra. Bjarte Lunde Aarsheim var redusert på grunn av sykdom, men Trygve og Magnus Svensson jobbet veldig bra.

Han må slutte i jobben til nyttår, og ser på dobbeltkampen mot Sporting Lisboa som sin største triumf som Viking-trener.

- Ja, det er det. Nå ønsker vi oss et storlag i 2. runde. Økonomisk er det bra, men et mellomgodt lag gir oss mulighet til å gå videre til 3. runde, sier han.