FERDIG MED STILLHETEN: Marco Simoncellis far vil ha masse lyd for å hedre sin avdøde sønn når MotoGP-sirkuset skal kjøre igjen i Valencai søndag. Bildet er fra dødskrasjet i Malaysia. Foto: AFP  / MOTOGP DORNA SPORTS
FERDIG MED STILLHETEN: Marco Simoncellis far vil ha masse lyd for å hedre sin avdøde sønn når MotoGP-sirkuset skal kjøre igjen i Valencai søndag. Bildet er fra dødskrasjet i Malaysia. Foto: AFP / MOTOGP DORNA SPORTSVis mer

Vil ha ett minutts totalt kaos til ære for Simoncelli

Faren mener stillhet er upassende.

(Dagbladet): Motorsportsverden har vært i sjokk helt siden Marco Simoncelli møtte sin brutale død på Sepang-banen i Malaysia for en drøy uke siden.

I går ble både han og Indycar-fører Dan Wheldon hedret med ett minutts stillhet før blant annet formel-1-løpet India Grand Prix.

Men det er ikke stillhet faren til Simoncelli ser etter når MotoGP-sirkuset skal kjøre videre i Valencia neste helg.

MISTET SØNNEN:Paolo Simoncelli, her i sønnens begravelse.Foto: AP /Patrizio Pietrangeli
MISTET SØNNEN:Paolo Simoncelli, her i sønnens begravelse.Foto: AP /Patrizio Pietrangeli Vis mer

- I stedet for ett minutts stillhet for å hedre Marco skulle jeg ønske det ble ett minutts totalt kaos med alle motorene på syklene i MotoGP, Moto2 og 125 i samtidig høylytt rusing, fortalte Paolo Simoncelli til tv-programmet Domenica Cinque, skriver den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport.

Tida etter sønnens tragiske dødsfall har Paolo brukt på å trøste fans som har valfartet til Marcos hjemsted. Nå syns også far Simoncelli at det er en glitrende ide å kalle opp Misano-banen etter Marco.

- Det ville vært en virkelig stor gave. Det var ikke favorittbanen hans, men det ville vært en fantastisk måte å hedre ham på. Om de kaller opp banen etter ham skal jeg mer enn gjerne bidra til å lage et museum med alle sykkeltingene hans, slik at fansen kan komme og vise respekt for ham, sier Paolo Simoncelli til Domenica Cinque.