Vil ha femårskontrakt

MADRID (Dagbladet): - Jeg tror ikke Real Madrid liker å ha ballen i lufta, sier Molde-trener Erik Brakstad om taktikken i kveld. Sjøl spiller han høyt om egen framtid. Brakstad forhandler i høst om ny kontrakt med Molde. Han vil ha femårsavtale. Og klubbledelsen er på glid.

- Skal jeg være med videre, så ønsker jeg å jobbe over flere år, sier Erik Brakstad til Dagbladet.

Han har én sesong igjen av kontrakten sin, og har allerede fått forsikringer om at han har tillit i klubben.

- Erik har gjort en kanonjobb, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en kanonjobb i framtida også, sier sportslig leder Olav Boskasp.

- Til tross for fire serietap på rad, har jeg fått forståelsen av at klubben er innstilt på å fortsette med dagens trenerteam, sier Brakstad, som ikke nøler med å bruke Nils Arne Eggen som argument for kravet om langsiktighet.

- Kontinuitet på trenersida har vært en av suksessfaktorene i Rosenborg.

Katt og mus

Erik Brakstad ser for seg et Molde-lag der etter hvert rutinerte spillere peses av sultne unggutter.

- Vi har en spennende gruppe 21- 22-åringer. Karl Oskar (Fjørtoft) og Daniel (Berg Hestad) blir snart 26- 27 år. Jeg har lyst til å se hvor langt denne gjengen kan komme.

Han tror ikke det rekker så langt i kveld.

- I utgangspunktet kattens lek med musa, sier Brakstad om møtet med verdensstjernene på Estadio Santiago Bernabeu i kveld.

Molde-poeng mot Anelka, McManaman og Carlos & co. er sensasjon. Men Brakstad vurderer ikke kveldens kamp bare i seier eller tap. Totalt ti internasjonale kamper denne høsten gir Molde uansett flying start før neste sesong. For Brakstad er det vel så viktig som enkeltseirer i Champions League den første høsten.

Boskasp slutter

Neste sesong får han dessuten med seg egen sportsdirektør rundt A-laget. Sportslig leder Olav Boskasp driver eget revisorfirma, og føler at dobbeltkjøret går utover både jobb og familie.

- Dette er ingen hobbyvirksomhet lenger, sier Boskasp.

Derfor ansetter Molde nå sportsdirektør i tilnærmet samme rolle som Rune Bratseth. Etter det Dagbladet erfarer vurderes både lokale og nasjonale kandidater. Ansettelsen skjer trolig før jul.

- Jeg vil ha en mann som er oppgradert på vår spillestil. Det er viktig når han skal vurdere nye spillere, sier Brakstad.

Han er krystallklar på hvilken spillertype han trenger aller mest før neste sesong.

- Jeg trenger en ledertype. Et kapteinsemne.

Lydersen på glid

Kanskje har han allerede denne typen i klubben. Pål Lydersen har lenge sagt at han legger opp etter denne sesongen. Nå åpner han for å spille for Molde også neste sesong. Han har fått ny inspirasjon etter kvalik-kampene til Champions League. Men framfor alt: Lydersen har gått skadd mye av sesongen, og vil ikke bli husket som halvskadd og unyttig.

- Det står på det praktiske. Ingenting er umulig. Vi skal snakke om mulighetene. Jeg ønsker meg en annen måte å avslutte karrieren på, sier Lydersen, som bor i Kristiansand og pendler til Molde.

- Kanskje du kan bli ny sportsdirektør i Molde?

- Nei, det må i så fall bli i Start.

LANG KONTRAKT: Erik Brakstad har tro på Molde i framtida. Derfor vil han forlenge kontrakten med fem år til.