Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flere jenter på PGA-touren

Annika Sörenstams gjestespill skaper begeistring blant golfagenter i Australia.

Det var 58 år siden en kvinne sist spilte på PGA-touren da den svenske golfstjernen deltok på mennenes tour i Fort Worth, Texas.

Nå håper australske golfagenter å surfe videre på «kvinnebølgen». De ønsker seg australske Karrie Webb, for noen få år siden regnet som verdens beste kvinnelige golfer, til PGA-turneringene i Australia.

- Jeg ser gjerne at Karrie stiller hos oss, sier den australske turlederen Tony Roosenburg til avisen The Age.

- Dette er en morsom gimmick, sier han.

Sjefen for Australias PGA-tour, Wayne Grady, sier til Australian Associated Press at han ikke ser noe poeng i at Webb skal spille sammen med gutta.

- Nå har verdens beste kvinnelige golfspiller fått prøvd seg. Hva skal vi oppnå med at flere kvinner stiller på PGA-touren? spør Grady.

Men Webb har allerede stilt seg positiv til invitasjonen, og Grady sier han ikke vil legge hindringer i veien for at det skal bli en realitet. Han tror imidlertid ikke det blir en fast rutine at kvinner spiller på PGA-touren.

- Hysteriet vil snart gå over, og alt vil gå tilbake til slik det var, tror Grady.

Annika Sörenstam opplevde ingen stor suksess på helgens PGA-tour. Hun klarte ikke cuten etter runder på 71 og 74 slag. Men PR-messig var opptredenen en knallsuksess.

- Det interessante var å se hvordan den beste kvinnen greide seg blant gutta. Hvis Annika hadde klart cuten, ville dette ha fortsatt, men det klarte hun ikke, sier Wayne Grady.

(NTB-Reuters)

JENTEFEBER:</B> Her heies Annika Sörenstam fram av fansen på Colonial Country Club i Fort Worth, Texas.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media