Vil ha flere mål fra sentral midtbane

Derfor er Brenne aktuell for Hareide.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Det er ikke ofte de sentrale midtbanespillerne på landslaget har notert seg i scoringsprotokollen.

De siste to åra er det stort sett fire spillere som har fylt midtbanerollene på landslaget, og de har ikke mange mål på landslaget.

• Martin Andresen har to mål på 28 kamper.

• Kristofer Hæstad har ikke scoret på sine 15 kamper.

• Christian Grindheim har heller ikke puttet, og han har spilt 11 kamper.

• Heller ikke Tommy Svindal Larsen har fått nettkjenning på 24 kamper.

- Gutta har potensiale

Landslagssjef Åge Hareide utelukker ikke å sette inn en midtbanespiller som er hissigere på mål, og den mannen kan være Lillestrøms Simen Brenne.

VIL BIDRA FRAMOVER: Simen Brenne liker å komme seg inn i boksen og avslutte. Åge Hareide innrømmer at han vil ha flere mål fra gutta på sentral midtbane. Foto: STIAN HARALDSEN
VIL BIDRA FRAMOVER: Simen Brenne liker å komme seg inn i boksen og avslutte. Åge Hareide innrømmer at han vil ha flere mål fra gutta på sentral midtbane. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

- Simen er aktuell. Han er et bra alternativ på midten, en spiller som scorer mål. Han er flink til å komme seg inn i boksen, sier Hareide til Dagbladet.no.

Han er klar over statistikken til de sentrale midtbanegutta, og vil selvfølgelig gjerne ha flere mål fra dem.

- Christian har jo potensiale til å score flere mål, det samme har Martin. Men akkurat nå har vi kanskje litt like typer på de plassene der.

Ikke bekymret for Doffen

Selv om Hareide ønsker seg en scoringssulten midtbanespiller, er nok ikke veien inn på laget så kort som det kan høres ut som.

Hareide har den siste tida valgt Andresen og Hæstad sentralt, når de har vært tilgjengelig. Andresen er måtte melde forfall til samlingen her i Manchester, men er klar til kampene om tre uker. Doffen spiller ikke kamper for Wigan for tida, men det er ikke Hareide så bekymret over.

- Han spilte kamp for reservelaget på tirsdag, og det er vel så god matching som å spille treningskamper for norske lag, mener han.

Kjøres hardt av Nordlie

Vil ha flere mål fra sentral midtbane

Simen Brenne selv har veldig lyst til å være med videre. Han innser også at han kanskje har en liten vei å gå før han får en plass på laget, men han vil veldig gjerne være med i troppen.

- Jeg føler jeg har kvaliteter å bidra med. Jeg mener selv jeg har en offensiv kraft fra midtbaneposisjonen min, sier Brenne til Dagbladet.no.

Han er fersk i Lillestrøm, og er godt fornøyd med den første tida på Åråsen.

- Det er mye nytt, ikke minst har det vært et skikkelig hardkjør på treningene. Vi trener aldri under to timer, men det er bare bra. Vi merket i Royal League-kampen (LSK tapte mot OB etter straffekonk) at vi hadde krefter i ekstraomgangene, så da er det vel verdt det.

- Er det noen spesielle ting du og Tom Nordlie jobber med?

- Jeg vil jo gjerne være med inn i boksen, men må samtidig være med tilbake. Derfor legger vi mye vekt på å øke løpsstyrken. Dessuten trener vi på førsteforsvarerjobbingen min, sier Brenne.

Da gjenstår det bare å se om Hareide ønsker disse tingene til kvalikkampene mot Bosnia og Tyrkia.

VEIEN TIL NETTET: Åge Hareide setter her kula sikkert i nettet. Nå vil han at også de som spiller på den sentrale midtbanen til Norge skal gjøre det samme.