Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flere o-løpere i verdenstoppen

Satser hardt mot rekordtidlig verdenscupstart.

HELT I TOPPEN: Olav Lundanes vant VM-gull i orientering i sommer - og kjempet lenge om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå vil landslagsledelsen ha flere o-løpere i toppen.
Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
HELT I TOPPEN: Olav Lundanes vant VM-gull i orientering i sommer - og kjempet lenge om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå vil landslagsledelsen ha flere o-løpere i toppen. Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Petter Thoresen spisser troppen og sender åtte norske orienteringsløpere til rekordtidlig verdenscupstart i New Zealand i januar.

Allerede 6. januar braker det løs på den andre siden av jordkloden med tre konkurranser i løpet av en uke. Det er først en mellomdistanse og en sprint, før det hele avsluttes med en jaktstart basert på de to første løpene.

- Det går mot en veldig spennende verdenscupstart, og målsettingen vår er klar: Vi skal henge med i verdenscupen fra første steg. På den måten skal vi ha både kvinner og menn som kjemper i toppen sammenlagt i 2013, sier Thoresen til NTB.

Han legger ikke skjul på at målet er å heve seg betraktelig fra inneværende sesong.

- Vi satser på å ha tre menn og to kvinner inne blant de ti beste i verdenscupen sammenlagt neste år. Selvsagt er drømmen også å få en sammenlagtvinner, men det skal kjempes mange slag før vi kommer så langt, sier landslagssjefen.

Han sender fem menn og tre kvinner til de første løpene i New Zealand på nyåret.

- Uttaket er farget av de målene vi har satt oss. Derfor har vi valgt å ta ut en liten, men solid tropp. Det er VM-løpere med god erfaring som danner kjernen i den troppen vi sender til verdenscupåpningen, sier Petter Thoresen om sitt valg av mannskap.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!