Vil ha flere o-løpere i verdenstoppen

Satser hardt mot rekordtidlig verdenscupstart.

HELT I TOPPEN: Olav Lundanes vant VM-gull i orientering i sommer - og kjempet lenge om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå vil landslagsledelsen ha flere o-løpere i toppen.
Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
HELT I TOPPEN: Olav Lundanes vant VM-gull i orientering i sommer - og kjempet lenge om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå vil landslagsledelsen ha flere o-løpere i toppen. Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagssjef Petter Thoresen spisser troppen og sender åtte norske orienteringsløpere til rekordtidlig verdenscupstart i New Zealand i januar.

Allerede 6. januar braker det løs på den andre siden av jordkloden med tre konkurranser i løpet av en uke. Det er først en mellomdistanse og en sprint, før det hele avsluttes med en jaktstart basert på de to første løpene.

- Det går mot en veldig spennende verdenscupstart, og målsettingen vår er klar: Vi skal henge med i verdenscupen fra første steg. På den måten skal vi ha både kvinner og menn som kjemper i toppen sammenlagt i 2013, sier Thoresen til NTB.

Han legger ikke skjul på at målet er å heve seg betraktelig fra inneværende sesong.

- Vi satser på å ha tre menn og to kvinner inne blant de ti beste i verdenscupen sammenlagt neste år. Selvsagt er drømmen også å få en sammenlagtvinner, men det skal kjempes mange slag før vi kommer så langt, sier landslagssjefen.

Han sender fem menn og tre kvinner til de første løpene i New Zealand på nyåret.

- Uttaket er farget av de målene vi har satt oss. Derfor har vi valgt å ta ut en liten, men solid tropp. Det er VM-løpere med god erfaring som danner kjernen i den troppen vi sender til verdenscupåpningen, sier Petter Thoresen om sitt valg av mannskap.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer