Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha fotball-VM i 2022 i november og desember

Platini mener de nasjonale seriene kan ta pause.

GÅR FOR VINTER-VM: UEFA-president Michel Platini ønsker at fotball-VM i 2022 spilles i november og desember. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
GÅR FOR VINTER-VM: UEFA-president Michel Platini ønsker at fotball-VM i 2022 spilles i november og desember. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON Vis mer

Michel Platini, presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), er fast bestemt på at fotball-VM i 2022 bør gå på vinterstid.

Det er gulfstaten Qatar som allerede har fått mesterskapet, og på vinteren er det glimrende forhold for fotball i det rike oljelandet. Da er det ikke like varmt som om sommeren. Men det betyr også at alle de store og mektige europeiske ligaene må ta seg en ekstra måneds vinterpause for å få avviklet VM.

Det gjelder også den engelske eliteserien, som ikke har noen pause midt på vinteren i det hele tatt, i motsetning til de fleste andre store fotballnasjonene.

- Jeg håper virkelig VM vil gå på vinterstid, for det er viktig at turneringen blir spilt på et tidspunkt da forholdene er best mulig i Qatar, sier Platini. Han mener også at fotballtilhengerne gjerne vil ha det slik.

Franskmannen mener også at dersom det allerede nå blir bestemt å legge fotball-VM til vinterstid om ti år, så vil de store europeiske ligaene ha god nok tid til å finne ut hvordan de skal ordne avviklingen av sine nasjonale ligaer.

- Når vi har ti år på oss er det fullt mulig å finne ut hvordan vi skal forskyve seriesesongen med en måned, hevder han.

Platini sier også at det er vanskelig å arrangere fotball-VM i januar på grunn av vinter-OL, men han mener det er fullt mulig å avvikle mesterskapet i november og desember.

- Dersom vi stopper de nasjonale seriene fra 2. november til 20. desember, betyr det at serieinnspurten kommer til å foregå i juni i stedet for, som nå, i mai, foreslår UEFA-presidenten.

Platini stemte for å gi Qatar VM i 2022, og han stemte også for at Russland skulle få mesterskapet i 2018.

- Jeg ga Qatar min stemme fordi jeg synes det var på høy tid å gi mesterskapet til et land fra den delen av verden. Dessuten har Qatar søkt om å få arrangere fotball-VM fem ganger, sier Michel Platini.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media