Vil ha fri rolle

- Så god kan jeg være, sier Thor Hushovd til Dagbladet, etter den sjette etappen på 199 kilometer fra Forges-les-Eaux til Alencon i Vest-Frankrike i går. Derfor vil han ha tilbake sin frie rolle.

Da Thor Hushovd startet årets Tour de France, ba han om å få en fri rolle. Det fikk han, men snart måtte han bruke krefter på lagkameraten Stuart O'Grady. Nå ber 24-åringen ha en ny sjanse. Sjuendeplassen i går gjorde godt etter flere tunge dager. Grimstad-gutten fikk en smell allerede på den andre etappen, og mange fryktet at årets tour allerede var over for Hushovd. Men han kom sakte men sikkert tilbake, og på gårsdagens sjette etappe fikk han sin beste plassering i årets Tour de France.

Lagkameraten Stuart O'Grady er i utgangspunktet rytteren de andre skal kjøre for når spurten nærmer seg. Men i går klarte ikke australieren å få opp farten, og endte som nummer 16. I og med at fjellene snart nærmer seg, mener Hushovd at tiden nå er inne for at han selv skal få hjelpen.

- Nå vil jeg gå til lagledelsen og be om lov til å spurte som jeg vil. I dag dro jeg opp Stuart, men det er tydlig at han ikke er i sin beste form, og da bør jeg få sjansen, sier Hushovd.

- Det er ennå fem- seks dager igjen hvor jeg kan vinne. I spurten er Zabel bedre enn meg, men hvis han blir litt hindret, er jeg der med en gang, sier 24-åringen.

Tre etapper gjenstår til hviledagen. Den vil gjøre godt, mener Hushovd.

- Det har vært et vanvittig høyt tempo hver eneste dag, og jeg begynner å kjenne det litt. Så en pust i bakken tas imot med takk.

BESTE ETAPPE: Thor Hushovd gjorde sin beste innsats så langt i årets Tour de France med en sjuendeplass. Erik Zabel vant etappen.