Vil ha gullet tilbake

Dopingtatte Johan Mühlegg krever å få 5-milsgullet fra OL tilbake. Spanjolen anker IOC-dommen som fratok ham en av tre medaljer.

Johan Mühlegg ble levnet liten ære etter at han testet positivt på dopingprøver under OL i Salt Lake city. I ettertid har særlig norsk idrettsliv krevd at han skal miste samtlige medaljer, ikke bare gullet på 5-mila.

Det er Mühlegg selv helt uenig i, nå anker han IOCs avgjørelse inn for CAS, en voldgiftsdomstol mellom de forskjellige instansene i idretten.

I dag meldte CAS i Lausanne i Sveits at Mühlegg har anket IOC-dommen. Han krever alle medaljene fra vinterlekene, til tross for positiv dopingprøver, melder Reuters.

Også Larissa Lazutina og Olga Danilova anker sine dopingdommer inn for CAS.

Norsk protest

Ole Einar Bjørndalen, Thomas Alsgaard, Frode Estil, Kristen Skjeldal, Bente Skari og Anita Moen har levert inn protest til CAS. De krever at de tre OL-vinnerne blir fratatt alle medaljene fra vinterlekene. De tre dopingtatte fikk beholde to medaljer hver, til tross at de er avslørt som juksere. Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité og de høyt profilerte skiløperne står sammen bak protesten.

I protesten krever nordmennene at Mühlegg, Lazutina og Danilova diskvalifiseres fra samtlige OL-konkurranser de deltok i, at resultatlistene revideres og at medaljer fordeles på grunnlag av de reviderte listene.

Norge har tidligere fått avslag på kravet fra IOC.

Det er foreløpig ikke klart hvordan saksgangen blir. IOC-president Jacques Rogge sa at han håpet Norge ikke ville klage saken inn for CAS da han besøkte Oslo forrige uke.

Dersom Norge får medhold i klagen vil Norge passere Tyskland på lista over nasjonene med flest medaljer.

ANKER: Johan Mühlegg vil ha tilbake 5-milsgullet