Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Hareide på livstid

Til høsten får Åge Hareide tilbud om å utvide kontrakten med Rosenborg. Sportsdirektør Rune Bratseth tror Hareide kan bli i trenerjobben like lenge som Nils Arne Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): - Åge har bevist at han er flink. Avstanden til konkurrentene er som vi hadde trodd, sier Rune Bratseth.

Hareide har to sesonger igjen av treårskontrakten, men etter bare åtte måneder som hovedtrener, og før Hareide har tatt klubben til Champions League en eneste gang, varsler Bratseth at 49-åringen får tilbud om et svært langvarig samarbeid.

- Ja, vi har gjort oss tanker om dette internt. Kontinuitet er viktig for oss, og vi ser gjerne at han blir her lenger enn kontrakten hans varer. Ingen tvil om det, sier han.

Nils Arne Eggen trente Rosenborg i 14 sesonger fra 1988-2002 bare innlagt et hvileår. Bratseth mener at Hareide kan vare like lenge.

- Jeg ser ingen grunn til at han ikke kan klare det. Forskjellen mellom Åge og Nils Arne er ikke så stor som man kanskje tror, sier Bratseth.

God kjemi

Hareide fyller 50 år 23. september, og vil være nær pensjonsalderen om han tangerer Eggen. Han forlenger gjerne kontrakten.

- Ja, jeg trives jo utrolig godt her.

- Like lenge som Eggen?

- He-he-he. HA-HA-HA-HA!!! Vi får se fra år til år.

For Bratseth handler kontraktsutvidelsen like mye om det som skjer utenfor banen.

- Kjemien mellom Hareide og for eksempel sportsdirektøren, assistenttrener og andre ansatte. Den fungerer 110 prosent. Jeg hadde heller ikke forventet store friksjoner. Vi er naturlig nok samme typene, vi som er her, konkurransemennesker som er forferdelig dårlige til å tape.

Dessuten slenger Hareide like mye med leppa som forgjengeren.

- Det er mye humor i klubben, og han har føyd seg inn i rekka der. Han har like dårlige meldinger han som oss andre.

Strategidokument

Kveldens hjemmekamp mot Deportivo La Coruña og returkampen tirsdag om to uker, avgjør om Rosenborg spiller Champions League for niende år på rad. Kortsiktig er det ingen krise om de mislykkes, men tenker også RBK langsiktig?

- Ettersom du spør nå, så jobber vi akkurat i disse dager med en strategirevisjon. For fire år siden utarbeidet vi et strategidokument. Det tar vi nå fram igjen for å se noen nye år fram i tid. Vi forsøker å finne ut hvordan vi tror veien vil gå, og hvordan vi ønsker at veien skal gå, sier Bratseth.

Alle avdelinger i RBK er involvert i arbeidet. Det nye dokumentet er klart i løpet av høsten, og Bratseth er offensiv i forhold til Fotball-Europa.

- Toppen i Europa har rykket fra oss, mens de rett under toppen er nærmere oss. Min konklusjon på situasjonen vår i dag er at vi er mer konkurransedyktige i dag enn vi var for et par år siden, sier Bratseth.

Årsaken ligger i den stabile tilgangen på toppspillere.

- Vi har ingen konkurranse om spillere fra norske klubber og nesten ingen interesse fra utenlandske klubber. Det gjør at vi har en stabil spillerstall, og egentlig kan plukke spillere fra øverste hylle, sier han.

Flere kamper

Åge Hareide er helt sentral i utarbeidelsen av strategidokumentet.

- Vi må finne vår plass i fotball-Europa. Ha klare tanker for hvordan vi skal fornye laget og se på hvordan vi skal skaffe oss flere viktige kamper i dødfaser av året. Nå går vi fra januar til mars uten dette. Men gjennom flere viktige kamper - gjerne internasjonale - får vi utviklet laget enda mer, sier han.

Hareide vil også at Rosenborg forblir en pådriver for endring av seedingen til Champions League. Egentlig mener han at kampen mot Deportivo aldri burde vært spilt.

- Rosenborg og Brügge er de to lagene som ligger veldig nært å bli seedet. Men vi får de to sterkeste motstanderne i de øverste nivået - Deportivo og Dortmund. Da er det noe galt med hele systemet.

SPORT PÅ TV

Champions League

Kvalifiseringskamp

Rosenborg- Deportivo

I kveld TV3 kl: 20.30

BLIR VÆRENDE: Allerede etter et snaut år som RBK-trener får Åhe Hareide tilbud om en svært lang kontrakt.