Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil ha hattrick

Petter Solberg følger vinneroppskriften fra i fjor. Etter en dårlig start, går han nå for hattrick i Wales.

BRECHFA/FELINDRE (Dagbladet): Petter Solbergs drøm er å ta sin tredje strake seier i Wales Rally, og han ligger godt an etter første dag. På de fire siste etappene tok han inn over 20 sekunder på leder Sebastian Loeb, og ligger bare 8,4 sekunder bak, på andreplass. Og mens Solberg ikke har noe å tape, har Loeb verdensmestertittelen å ta vare på.

Vindusvasker Loeb

Solberg ligger 30 poeng bak, og selv om det er teoretiske muligheter for en gjentakelse av tittelen fra i fjor, ligger hans reelle håp i at Loeb ikke fullfører minst to av de fem siste rallyene. Loeb, på sin side, vil unngå dette, og tar det kanskje mer med ro for å sikre poeng og sammenlagtseieren.

-  Et hattrick av seirer her i Wales er drømmen, det innrømmer jeg. Og jeg har en god følelse. Det blir tøft for Loeb nå, og det kommer til å bli en hard duell til søndag kveld. Men det hjelper ikke på sjansene mine til å ta sammenlagtseieren at jeg og andre slår Loeb. Han må kjøre ut, sier Solberg til Dagbladet.

Etter gårsdagens etappe foreslo han til Loeb at franskmannen ikke behøvde å kjøre det siste løpet i Australia, men i stedet vaske vinduene på Subaruen hans.

-  Men alt kan skje, og på dette føre kan man være ute før man aner. Det er megaglatt og gjørmete, og det er ingen forskjell at dette rallyet går i september og ikke i november som vanlig, sier Petter Solberg.

Solberg begynte dagen svakt, med store problemer med å få god følelse med bilen. Først da han sjekket alle demperinnstillingene før den fjerde fartsprøven, oppdaget han at de på høyre bakhjul var helt feil innstilt. Han tapte 29 sekunder til Loeb på de to første prøvene.

Gikk varm

Da Solberg og kartleser Phil Mills fikk justert riktig, fikk Petter igjen godfølelsen. På fartsetappe 5 dro han fra Loeb, men nok en gang ga frontpartiet på Subaruen problemer. Gjørme og leire tettet igjen kjølingen til radiatoren, og motoren ble for varm. To ganger har Petter måtte bryte denne sesongen, etter at bilen har fått ødelagt frontpartiet i vannhinder.

-  På den femte prøven var alt perfekt, og jeg ledet med sju sekunder på Loeb. Men de siste 11 kilometerne gikk motoren varm, og gikk i sikkerhetmodus. Vi var heldige som ikke fikk stopp, for det var 144 grader i motoren.

-  Shit morning, good afternoon, summerte Solberg opp dagen sin.

Tar ingen risker

Det røyk av Subaruen etter fartsetappen, men problemet ble fikset på service. På den nest siste fartsprøven tok han sju sekunder på lederen.

FLEIP: Petter Solberg fleipet med VM-leder Sebastian Loeb på pressekonferansen. Petter foreslo at Loeb, som alltid er seriøs og sjelden trekker på smilebåndet, kunne vaske vinduene hans i stedet for å kjøre den siste runden i Australia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media