Vil ha Henry med på laget

John Carew (26) er den nye frontfiguren til Soccer Against Crime. Får han det som han vil, blir kompisene Thierry Henry og Patrick Vieira med på laget.

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter tsunami-katastrofen i desember gikk Carew i spissen for en innsamlingsaksjon blant norske kjendiser. Det ga mersmak.

-  Den aksjonen gikk bra, og det ga meg en god følelse. Nå har jeg fått en ny mulighet til å hjelpe andre, sier Carew.

-  Jeg ønsker å dedikere livet mitt til å gjøre livet bedre for andre, og bidra så lenge jeg kan.

Soccer Against Crime (SAC) går ut på å hjelpe barnekriminelle i Sør-Afrika ut av kriminaliteten gjennom fotballen. Prosjektet ble startet av Kjetil Siem og Rune Bratseth i samarbeid med Røde Kors i 1994. I dag drives 30 fotballag i regi av Soccer Against Crime.

Blir ambassadør

Når de nå får Carew med på laget, har Carew en drøm om å utvide prosjektet til Gambia også - der han har røttene sine.

-  Jeg kommer til å stå på mye for å få til det samme der. Jeg håper vi kommer i gang før 2006, sier Carew.

26-åringen skal være ambassadør, men også delta på en konferanse om rasisme i toppidretten og en nasjonal fotballtenniscup.

Vil ha med stjernene

Etter flere år i internasjonal fotball har Carew blitt kompis med mange fotballstjerner. To av dem er Thierry Henry og Patrick Vieira, som begge har engasjert seg sterkt i kampen mot rasisme.

Han utelukker ikke at han vil forsøke på å overtale dem til å bli med på Gambia-prosjektet.

-  Jeg har ikke snakket med dem om det ennå, men du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å gjøre det, ja, sier Carew til Dagbladet.

-  Kommer du til å bidra økonomisk?

-  Når vi får i gang prosjektet i Gambia, kommer jeg til å bidra sjøl. Det kan du være 100 prosent sikker på.

Kjetil Siem er henrykt over å få Carew som prosjektets nye frontfigur.

-  Det var nesten helt avgjørende å få med John. Han gir hele prosjektet en ekstra dimensjon og troverdighet. Han har ingen tilhørighet til Sør-Afrika, og derfor var det viktig å inkludere Gambia slik at han fikk den riktige følelsen, sier Siem.

AMBASSADØR: John Carew er blitt ambassadør for «Soccer Against Crime». - Jeg ønsker å dedikere livet mitt til å gjøre livet bedre for andre, sier Carew.
ØNSKET: Thierry Henry.