Vil ha Hertha Berlin-forsvarer utestengt i ett år

Kobiashvili skal ha slått dommeren etter skandalekamp.

I TRØBBEL: Levan Kobiashvili står foran en gruppe opprørspoliti etter kvalifiseringskampen mot Fortuna Düsseldorf. Hertha Berlin-spilleren skal ha slått dommeren og risikerer ett års utelukkelse. Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB scanpix
I TRØBBEL: Levan Kobiashvili står foran en gruppe opprørspoliti etter kvalifiseringskampen mot Fortuna Düsseldorf. Hertha Berlin-spilleren skal ha slått dommeren og risikerer ett års utelukkelse. Foto: Ina Fassbender, Reuters / NTB scanpixVis mer

Tysklands fotballforbund (DFB) vil utelukke Hertha Berlin-forsvarer Levan Kobiashvili i ett år etter skandalekampen mot Fortuna Düsseldorf.

Han er anklaget for å ha slått dommeren i hodet etter 2-2-kampen som ble avsluttet under kaotiske forhold. Resultatet betydde at Fortuna rykket opp og Hertha ned.

DFBs kontrollkomité vil også utelukke Hertha-spillerne Christian Lell, Thomas Kraft og André Mijatovic i henholdsvis seks, fem og fire kamper, og Fortuna-spiller Andreas Lambertz i to.

De sto for ulike forseelser etter en kamp som måtte avbrytes i 20 minutter da publikum stormet banen ett minutt før tilleggstiden var ute. Det siste minuttet ble spilt, men Hertha mente at spillerne da fryktet for sin sikkerhet og ikke kunne yte sitt beste. Klubben krevde omkamp, men har fått avslag to ganger.

Fortsatt vurderes en ny anke.

Kontrollkomiteen nedla onsdag påstand om straff for spillerne det er innledet disiplinærsak mot. Spillerne har frist til torsdag med å ytre seg til anklagen. Om de ikke godtar den foreslåtte straffen, kommer saken opp til behandling i fotballforbundets disiplinærkomité.

Klubbene må også regne med straff, men i Düsseldorf er man mest opptatt av muligheten for en ny Hertha-anke. Fortuna-spillerne er nå sendt på ferie, men klubben har bedt dem om å holde seg klare til å møte på kort frist i det fall at Hertha skulle vinne fram.

Det er ikke den beste oppladning til klubbens comeback i 1. Bundesliga.

(NTB)