Vil ha hevn mot Viking

BRYNE (Dagbladet): Tøffe jærbuer strutter av sjøltillit og tror at de endelig skal knuse «snobbelaget» Viking i neste serierunde. Bryne har mye å hevne; tap i alle oppgjør de siste åra og det forsmedelige nederlaget i cupfinalen i fjor.

Mål: 1-0 Gallo (1),

2-0 Olofsson (8),

2-1 Knutsen (51),

3-1 Gallo (87).

BB: Marcus Andreasson

Lørdag er det storkamp mot Viking på Jæren, og generalprøven på Bryne i går passet lillebror i Rogalands-fotballen ypperlig. Bryne vant mot Start, samtidig som Viking tapte for Odd.

Publikum på Bryne jublet like mye for meldinger om Odd-mål mot Viking som for Brynes nettkjenninger mot Start. Oppladningen er startet; det er bondeland mot oljeby, læremester mot ferskinger, stjerner mot slitere, svensketrener Lennartsson mot svensketrener Almqvist....

- Vi har ingen Maradona på Bryne, men vi er et lag der alle kjemper for hverandre. Jeg regner med tre lette poeng mot Viking, fleiper Brynes forsvarsklippe Marcus Andreasson overfor Dagbladet.

I går var han banens beste i en merkelig kamp der Start følte at de ble bortdømt og snytt for poeng.

Tordnet

- Jeg gidder ikke sutre. Men begge straffesparkene var tvilsomme, det første aller verst. Vi kjørte jo totalt over Bryne, da er det bittert å tape, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet. Start-keeper Dime Jankulowski snakket enda klarere:

Hollywood!

- Jeg gjør en kanonredning, Brynes Pavlovic hopper i kroppen på meg, og dommeren blåser straffe! Og det andre straffesparket var et svalestup fra Medalen, Hollywood! Vi gjør en utrolig god match, lød Jankulowskis oppsummering av kampen.

Faktum er at Bryne misbrukte tre-fire gedigne sjanser der både Olofsson, Medalen og Paulsson var aleine med keeper. Og Pavlovic avviser at han filmet seg til straffe.

Bryne jubler for tre viktige poeng i bunnstriden og er rede til å yppe seg mot storebror fra Stavanger.

- Jeg brenner etter å klå Viking, sier Kai Ove Stokkeland.

Oppgjøret lørdag dreier seg om mer enn tre poeng, det handler også om ære, historie, identitet og en haug bondekomplekser overfor bysnobbene.

HØYT OPPE: Bryne er klar til å ta hevn mot Viking, og generalprøven mot Start i går styrket sjøltilliten. Brynes svenske Pierre Gallo gjorde jobben med to scoringer.