Vil ha Idretts-Norge med i fakkeltog

Idrettspresident Kjell O. Kran oppfordrer idrettsutøvere i Oslo til å avlyse alle treninger og delta i fakkeltoget mot rasistisk vold i morgen.

Oppfordringen kommer i form av en pressmelding fra Kran. Idrettspresidenten og Norges Idrettsforbund vil dermed være med på å markere avsky overfor rasisme og vold, sammen med flest mulig medlemmer.

- Rasistisk vold og trakassering er imidlertid ingen nyhet, og det er viktig at idretten er med og tar et krafttak sammen med andre for å bekjempe denne skremmende utviklingen, skriver Kran.

Idrettspresidenten trekker fram at avdøde Benjamin Hermansen var aktiv fotballspiller på Holmlia Sportsklubbs 85-lag, og han stod aktiv frem som talsmann for laget da de i fjor sommer ble utsatt for rasistisk trakassering i en fotballturnering i Danmark.

Derfor vil Kran at alle idrettslag i Oslo avlyser treningene for å delta i marsjen. Han ser gjerne at spillere i 15-årsalderen stiller opp i klubbdrakt.

Idrettsforbundet oppfordrer samtidig alle til å varsle venner og bekjente om fakkeltoget som starter kl. 18 i Oslo i morgen.

(Dagbladet.no)