- Vil ha jente- hoppuke

Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold reagerer på den stemoderlige behandlingen av Anette Sagen og de andre hoppjentene.

Nå oppfordrer Myhrvold Skiforbundet, Skiforeningen og Torbjørn Yggeseth i FIS til nytenking. Han vil ha egen jenteklasse i skiflyging og den tysk-østerrikske hoppuka.

- Skihopping passer godt for jenter. Men det er synd at de beste ikke får anledning til å hoppe skikkelig. På sikt kan hopp bli en internasjonal jenteøvelse. I 2010 bør det være OL-gren. Jeg blir litt ilter når jeg ser de holdningene Anette Sagen og resten av hoppjentene blir møtt med, sier Arne Myhrvold til Dagbladet.

- Overbevist

Som tidligere idrettspresident og viseformann i Skiforbundet kjenner han godt til de konservative holdningene i norsk skisport.

- Anette Sagen har overbevist meg om at jentene har ei framtid i hoppbakken, på lik linje med gutta. Etter å ha sett henne i Kollen og Ungdoms-OL i Planica, har det gått et klarhetens lys opp for meg. Torbjørn Yggeseth ville kronet verket sitt i FIS ved å slå et slag for jentene. Selv skal jeg bruke innflytelsen min mot Gianfranco Kasper og resten av toppledelsen i FIS.

- Større oppgaver

Siden 1997 har han jobbet innenfor IOC-systemet. Nå sitter Arne Myhrvold i koordinasjonskomiteen for Torino-OL 2006. Den foreløpig siste oppgaven hans var Ungdoms-OL i Planica, hvor Anette Sagen var helt overlegen.

- Nå må de beste jentene få nye og større oppgaver. Hvis ikke, tar det mange år før jentehoppingen får den plassen den fortjener. Skal vi få opp rekrutteringen, må de unge jentene ha profiler å se opp til, sier Arne Myhrvold.

Pådriver

Etter første Ungdoms-OL for to år siden var han blant de ivrigste pådriverne til å prøve én gang til.

- Til årets mesterskap i Planica hadde vi bare invitert to hoppjenter fra hver nasjon. Vi burde nok ha invitert tre eller fire. Etter Anette Sagens imponerende innsats i vinter har jeg ventet på en debatt om jentehopping. Min utfordring er å tenke nytt, og gi jentene sjansen. Vi må for all del ikke stoppe dem nå, sier Arne Myhrvold.

VERDENS BESTE HOPPJENTE: Anette Sagen (18) har slått den østerrikske 200-metersjenta Daniela Iraschko (19) i tre av fire internasjonale renn.<P> <!--FOTO-->