Vil ha jobb hos sponsor

Susanne Wigene ønsker seg jobb hos hovedsponsoren til Friidrettsforbundet for å kunne satse maksimalt mot medalje i EM neste år. Det får hun neppe.

I går løp Susanne Wigene (27) inn til 8.40,23 på 3000 meter under Golden League-stevnet i Zürich. Hun senket persen fra Bislett Games med et drøyt sekund (8,41,34). Hun har senket persen med 21 sekunder i år og nærmer seg den 26 år gamle norske rekorden til Grete Waitz på 8.31,75.

-  Det har vært en strålende sesong. Og dette har jeg gjort uten å dra på høydeopphold og uten å ta en eneste laktatmåling. Jeg har bare trent veldig mye, og håper jeg kan være et eksempel på at det går an å lykkes ved å gjøre ting enkelt, sier Haugesund-jenta til Dagbladet.

Håper på jobb

Tida hennes holdt til sjuendeplass i går. Bare franske Bouchra Ghezielle på femteplass var foran henne fra Europa. Under VM i Helsingfors ble Wiegne nummer 13 på 5000 meter - hun hadde to europere foran seg. Det betyr at Wigene er medaljekandidat under EM i Gøteborg neste år. Da kreves det satsing og bedre økonomi. Wigene håper på en liknende ordning som Andreas Thorkildsen som får lønn fra trainee-jobben hos Friidrettsforbundets hovedsponsor.

-  Jeg har hatt et års permisjon fra lærerjobben min. Nå håper jeg å få jobb i DnB Nor (hovedsponsoren til Friidrettsforbundet, journ.anm). Jeg hadde en samtale med Jacob Lund (sponsorsjefen) etter VM og håper på jobb, men det er ikke helt sikker at det går i orden, sier hun.

-  Jeg tok et initiativ til en samtale med henne fordi jeg ville vite hvordan hun tenker framover, men nei, vi har ikke sagt til henne at hun får jobb. Hun kunne nok tenke seg dette, men vi har ikke noe klart nå, sier Lund.

Til NM

For sponsorsjefen er det en farlig vei å gå innpå - om han begynner å tilby idrettsutøver etter idrettsutøver jobb...

 PERSET:  Susanne Wigene perset på 3000 m i Zürich i går kveld. Her fra VM i Helsinki forrige uke. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
PERSET: Susanne Wigene perset på 3000 m i Zürich i går kveld. Her fra VM i Helsinki forrige uke. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Han utelukker dermed ikke at Wigene kan få hjelp utover det hun får nå.

-  Hun satser for fullt. Jeg, NFIF og andre får se hva vi eventuelt kan bidra med.

Wigene løper trolig 1500 meter i NM i morgen. Så venter Golden League-stevnene i Brüssel og Berlin på tampen av sesongen.