Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Kjersti som kaptein

- Jeg er sikker på at Kjersti fikser kapteinsrollen veldig bra. Korsbåndskadde Susann Goksør Bjerkrheim vet hvem hun vil overrekke kapteinsbindet til på landslaget. Landslagstrener Marit Breivik går ikke uten videre inn for Grini som ny sjef.

- Før jeg avgjør hvem som skal bli kaptein må jeg snakke med jentene. Jeg kommer til å trekke inn spillerådet, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Kjersti Grini står for tøffheten på landslaget. Susann hadde omsorgsrollen. Det store spørsmålet nå er om resten av jentene er modne for Grinis måte å styre laget på. Hun er nemlig kravstor. Både på egne og andres vegne.

Blir Kjersti kaptein, vil hun kreve mye av sine medspillere på landslaget:

  • De må ta fullt ansvar for egne prestasjoner.
  • Ikke være redde for å si nei.
  • Ikke dekke over problemer med et smil.
  • Må tåle kommentarer rett fra levra.

Første mulighet til å se Kjersti i kapteinsrollen: i seksnasjoners turneringen 28. oktober mot Tyskland.

Nei-kurs

- Jeg regner med å få jobben, sier Kjersti. Hun vet det ikke blir en enkel jobb. Kjersti har lært mye av Susanns vanskeligheter.

- Hun har påtatt seg et altfor stort ansvar de gangene ting ikke har fungert. Jeg kan ikke fly rundt på banen og tenke på hvorfor noen av medspillerne ikke får det til. Og jeg vil i hvert fall ikke ta på meg skylda for det.

- Der har du hele forskjellen mellom meg og Susann, sier Kjersti Grini.

Hun har de siste par årene bevisst prøvd å få Susann til å kvitte seg med sin overdrevne omsorgsrolle.

- Kjersti holdt faktisk et nei-kurs for meg. Vi satt der og Kjersti sa:

Si nei. Si nei! Enda tydeligere: Si nei!!!
- Hun hjalp meg til å trives bedre i kapteinsrollen, forteller Susann.

Comeback

Hun tror på et comeback på landslaget. Men veien fram er lang. Susann blir operert om seks uker. Det vil ta minst seks måneder før hun kan trene skikkelig igjen.

Med Kjersti Grini som ny kaptein vil det bli en del nytt på landslaget. Alle jentene må ta ansvar for sine prestasjoner.

- Landslaget trenger først og fremst at jeg er god på banen. Jeg blir ikke en bedre håndballspiller av å ha fått kapteinsbindet. Da kan jeg heller ikke ta på meg ekstra ansvar for at andre skal være best. Det må den enkelte selv være i stand til.

- Landslaget består av så mange gode spillere at de selv må klare å få ut det de kan på banen, sier Kjersti Grini til Dagbladet.

Temperament

Medspillere og dommere må fortsatt være forberedt på saftige kommentarer fra Kjersti: Jeg har temperament og det går noen ganger ut over dommere og medspillere.

- Men jeg synes det er bedre med noen lite gjennomtenkte kommentarer hvis det fører til at ballen går i stanga og inn.

Istedet for å undertrykke engasjementet, og så skyte utafor...

Susann Goksør har lært seg å sette pris på Kjerstis temperament:

- Kjersti snakker fra levra, og det er en stor fordel. Du vet hvor du har henne til enhver tid.

- I min rolle som visekaptein har jeg vært ganske frittalende, og jeg kommer ikke til å forandre meg når jeg blir kaptein, slår Kjersti fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling