Vil ha Kjus på medie-trening

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i Olympiatoppen setter nå av penger fra en pott på totalt to- tre millioner kroner til å kjøpe inn medierådgivere. Disse skal lære Lasse Kjus og andre idrettsstjerner å unngå klossete uttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dagens kronikk i Dagbladet tar Bjørge Stensbøl sjølkritikk for manglende medietrening av norske toppidrettsutøvere. Blant annet skriver han:

«Her må vi åpenbart bli bedre i utviklingen av våre utøvere.»

Akkurat som skipresident Jan Jensen, er Stensbøl kompromissløs etter Lasse Kjus' beskrivelse av norske idrettsledere som parasitter:

«Kun en uforbeholden unnskyldning er godt nok.»

Satser penger

Etter Kjus-saken innser Stensbøl at det nå haster med å iverksette tiltak som kan stoppe flommen av lite gjennomtenkte uttalelser fra feterte idrettsstjerner.

- Vi setter inn ressurser på dette nå. Det handler om prioriteringer, og blir et sentralt tiltak. Vi må ta sjølkritikk på at vi ikke har forberedt utøverne tilstrekkelig på en mediehverdag som er helt annerledes enn for kort tid siden, sier han.

- Hvor tar dere pengene fra?

- Vi har en budsjettpost som heter «ressurspersoner». Den er på to- tre millioner kroner. Det er tidlig på året, og vi har ikke disponert den enda. Vi må hente inn folk med spisskompetanse på medietrening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer