Vil ha Klanen på cricketkamper

Vålerengas cricketspillere er pop i kåringen.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

(Dagbladet.no) Vålerenga. Da tenker du antageligvis på fotball eller ishockey. Men VIF driver også med andre idretter. Som Innebandy, håndball, amerikansk fotball og ski.

Og det er også et cricketlag som kaller seg Vålerenga.

- Vi er ennå ikke en del av VIF, men vil gjerne bli det. Nå er vi etablert som klubb og har fått på plass det som må administreres. Forhåpentligvis vil vi også bli innlemmet i VIF-familien, sier Steffen Sørum.

Få etniske nordmenn

Han er en av ildsjelene som driver Vålerenga Cricketklubb. De spiller i 3. divisjon, og målet er å rykke opp fra det laveste cricketnivået i Norge. I år endte de på 2. plass. Den lille klubben imponerer også i Klubben i mitt hjerte-kåringen, og ligger i øyeblikket på 10. plass i klassen for særidrettslag med færre enn 100 medlemmer.

- Det hadde vært veldig morsomt å få besøk av Klanen på kampene våre. Vi har vært i kontakt med dem, og de har meldt sin interesse. Men så langt har vi dessverre vært litt for dårlige til å invitere dem, sier Sørum.

Vålerengas cricketlag skiller seg litt fra de andre norske lagene. De fleste lagene består stort sett av spillere med opprinnelse fra ett land, enten det er folk fra Pakistan, India eller Sri Lanka.

SATSER PÅ OPPRYKK: Vålerengas cricketgutter endte på 2. plass i år, men vil opp fra 3. divisjon neste sesong. I midten øverst er Anees Rauf, kjent fra «Birkebeinerne»-serien, som grunnla klubben. Foto: STEFFEN SØRUM
SATSER PÅ OPPRYKK: Vålerengas cricketgutter endte på 2. plass i år, men vil opp fra 3. divisjon neste sesong. I midten øverst er Anees Rauf, kjent fra «Birkebeinerne»-serien, som grunnla klubben. Foto: STEFFEN SØRUM Vis mer

- Vi var også det eneste laget i år som hadde etniske nordmenn som spilte fast på laget, sier Sørum, som spiller med folk fra Sri Lanka, Pakistan, Sør Afrika, Australia og England.

Viktig for integreringen

Vålerengas cricketlag ble stiftet for to år siden av Anees Rauf - som er kjent fra TVNorges serie «Birkebeinerne». Steffen Sørum ble interessert i cricket da han gjorde forarbeid til en roman han jobbet. Interessen førte også til at han skrev boka «Legg cricket på is».

Det er bare rundt 1000 cricketspillere i Norge, og de aller fleste holder til i Oslo- og Drammen-området. Sørum håper flere etniske nordmenn vil fatte interesse for idretten.

- I England er cricket en viktig idrett i integreringen, noe tidligere statsminister John Major har skrevet om. Men her hjemme går det tregere. Det virker som nordmenn er skeptiske til nye idretter, sier han.

Sesongen er nå over, for lagene har ikke råd til å leie en stor nok hall til å spille om vinteren.

Men hvis Vålerengas circketspillere blir medlem av VIF, får de kanskje et tilbud om treningstid i Vallhall.

Og kanskje kommer Klanen også.

Vil ha Klanen på cricketkamper
LITEN IDRETT: Australske Jonathan Solberg er en av rundt 1000 cricketspillere i Norge.
OPPVISNING: Vålerengas cricketspillere viser seg fram på Litteraturhuset i forbindelse med lanseringen av boka «Legg cricket på is».