Vil ha klart regelverk: - Pinlig

I likhet med Aalesunds daglige leder Geir Vik, vil også Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation ha nye rammer for å unngå rasisme i fotballen. Marco Elsafadi etterlyser et klart regelverk fra Norges Idrettsforbund.

UTSATT FOR RASISME: Ousmane Camara fikk rasistiske tilrop i kampen mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
UTSATT FOR RASISME: Ousmane Camara fikk rasistiske tilrop i kampen mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kom det nok et rasismesjokk i norsk fotball. En vakt på Sandefjords stadion ropte rasistiske tilrop til Vålerenga-spiller Ousmane Camara. Dette skjedde i VIFs 3-0-seier over Sandefjord.

Det skjer bare én runde etter at Kristiansunds Amahl Pellegrino har fått liknende tilrop mot seg i en kamp mot Aalesund. Det skjer også i samme runde som norsk fotball har satt et ekstra fokus på kampen mot rasisme ved å bruke røde armbånd.

- Jeg fikk ikke med meg situasjonen selv, men har fått vite at det har vært rasistiske tilrop mot Camara. Det er uforståelig at det skjer. Vi kan ikke gardere oss mot hva enkeltmennesker ytrer, men gardere oss mot at de kommer tilbake her. Jeg synes rett og slett det er trist og håpløst. Det har skjedd, da er det opp til oss å fjerne personen fra denne arenaen, sa daglig leder i Sandefjord Espen Bugge Pettersen til Eurosport etter kampen.

- Her er det en vakt som ikke kommer til å komme inn igjen? spurte Eurosports reporter.

- I hvert fall ikke i min levetid i klubben, og ikke etter heller, sa Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer