- Vil ha Kollen-fest hvert år

- En drømmedag og et nytt gjennombrudd for skiskytingen i Norge. Nå håper vi Holmenkollen blir fast rennarrangør hvert år framover, på linje med Oberhof og Ruhpolding, sier landslagstrener Audun Svartdal til Dagbladet.

Kollen-general Rolf Nyhus vil gjøre alt for at skiskytterne får ønsket sitt oppfylt. Foreløpig er det klart at Kollen skal ha verdenscupfinalene i 2001 og 2002.

- Vi har investert 70 millioner kroner i Kollen-anlegget, og vil utnytte det maksimalt. Det går fint an med to Kollen-fester i mars, bare terminlista tillater det. Skiskytingen må enten være helga før eller helga etter de tradisjonelle Kollen-rennene. Å arrangere hopp, langrenn og skiskyting i samme slengen går ikke, sier Rolf Nyhus.

- Thrillere

I Oberhof og Ruhpolding samler skiskytterarrangementene 15000 til 20000 tilskuere hvert år. I Kollen i går var det cirka 15000 tilskuere. I dag kommer det trolig enda flere.

- Begge jaktstartene kommer til å bli thrillere. Med norsk i teten både i kvinne- og herreklassen, kunne ikke utgangspunktet bli bedre. Seirene i går var en vanvittig inspirasjon for hele laget. Verken Liv Grete Skjelbreid eller Frode Andresen har vunnet VM-gull før. Sist vi fikk en verdensmester, var da Grete Nykkelmo vant for ni år siden, sier Audun Svartdal.

- Tar av

Etter suksessene i går tror han skiskytingen kan ta av for fullt rundt omkring i landet.

- Skiskyting har vært populært lenge, nå tror vi det vil strømme på med nye rekrutter. Jenter og gutter ned i ti-årsalderen er velkomne. Vi skal gjøre vårt for at de trives, sier Audun Svartdal.

FESTDAG: 15000 tilskuere og prikkfritt arrangement i Kollen i går.