Vil ha Leo for Norge

Lyn-trener Espen Olafsen mener Øyvind Leonhardsen (33) fortjener et comeback i landslagstrøya.

86 landskamper. 19 mål. Og mange, mange mil. Løpsmaskinen Øyvind Leonhardsen har ikke spilt for Norge siden 0- 1-tapet for Danmark i VM-kvaliken i juni i fjor. Nå er han tilbake i norsk Tippeliga for Lyn. Og likner mer og mer på den gamle Leo som sprang i stykker europeiske midtbaner under Drillos storhetstid.

-  Jeg blir svært overrasket om Leo ikke er med i diskusjonen rundt neste landslagsuttak, sier Espen Olafsen til Dagbladet.

100 prosent

-  Bør han få sjansen igjen?

-  Ja. Det synes jeg, sier Olafsen.

-  Både holdningsmessig og kvalitetsmessig holder han. En vet hva en får med Leo. Og det er betryggende å ha en mann som leverer 100 prosent, mener Olafsen.

33-åringen fra Kristiansund gjorde sitt obligatoriske comeback på fotballbanen med 27 minutter mot Molde i seriepremieren. Siden har ryggtrøbbel holdt ham utenfor matta siden «Slaget i Parken». Og dersom Åge Hareide har Leonhardsens navn på lista når Belgia kommer på Ullevaal-besøk 18. august, sier ikke veteranen nei.

Stigende form

-  Har de behov for meg, så hadde det vært hyggelig. Men det viktigste for meg nå er å gjøre det bra for Lyn. Formen er stigende, men det er et stykke igjen, sier Leo til Dagbladet.

-  Hva tror du folket sier til et comeback?

-  Det blir vel sånn: «Å nei. Ikke han igjen,» smiler Leo før han legger til at meningen i folkedypet neppe er så entydig.

COMEBACK? Øyvind Leonhardsen synes det er stas at klubbtreneren mener han er god nok for en ny landslagssjanse. - Kjempepositivt, sier Leo.