Vil ha Liverpool

Espen Johnsen vet hvem han vil møte i Uefa-cupen.

I går kveld trillet trønderne ball i hatt med fortvilte Ventspils fra Latvia. Det måtte en snill irsk dommer til for at Espen Johnsen skulle krabbe inn i eget nett. Da ledet Rosenborg allerede 4-0 og avansementet i Uefa-cupen var sikret.

Og selv om Johnsen insisterer på at returoppgjøret skal gjennomføres, kan verken han eller noen andre på Lerkendal unngå å tenke på hvilket lag som kommer til Trondheim senere i høst.

- Det hadde vært kjempegøy om vi trakk Liverpool. Men den kampen kan godt komme litt senere, sier Johnsen til Fædrelandsvennen.

For trønderne vil gjerne ha lett motstand så lenge det går. Det tjener de nemlig på til neste års seeding i Champions League. Og der kommer Johnsen til å være, for den hjemlige serien er jo allerede avgjort.

Men først skal han lengst mulig i Europa i år. Og da henger Liverpools skalp høyt. Sommeren 1999 hadde Johnsen et tre uker langt treningsopphold i klubben, og ingenting ville vært bedre enn å vise dem hva de gikk glipp av den gangen.

DRØMMEMOTSTANDEREN: Espen Johnsen ser gjerne at Gerard Houllier og Michael Owen tar turen til Trondheim og Lerkendal litt senere i Uefa-cupen.