Line Andersen

- Vil ha livet mitt tilbake

Line Andersen (47) sier til Dagens Næringsliv at hun er forberedt på å bli hengt ut av NRK når partene møtes i retten seinere denne måneden.

RETTSSAK: Line Andersen på jobb for NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB
RETTSSAK: Line Andersen på jobb for NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kom nyheten om at Andersen møter NRK i retten 18. mai.

- Jeg er forberedt at NRK vil prøve å henge meg ut i retten. Det kommer til å bli stygt, men jeg har valgt å gjøre det likevel, sier hun til DN.

Der er flere av hennes kollegaer ført opp som vitner av NRK. I sluttinnlegget skriver NRK at de mener programlederprofilen skal ha skapt «uro og konflikt».

Hun har vært borte fra skjermen siden høsten 2019, da ble hun tatt av sjakksendingene. Ifølge sluttinnlegget til NRK skjedde det etter en konflikt i sjakkredaksjonen, som gjorde situasjonen uholdbar for andre ansatte.

Hun innrømmer i intervjuet at hun har krevd mye av kollegaer, men også av seg selv, og påpeker at hun aldri har hatt noen advarsler.

- Jeg vil bare ha tilbake livet mitt. Og jobben min. Jeg var så glad for å ha klart å nå så langt og vil bare tilbake dit jeg var, sier hun til DN.

Andersen mener hun har fått en ugyldig endringsoppsigelse. Der er hun og NRK uenige. I sluttinnlegget fra Andersen skriver hennes advokat at det er en grad av «degradering og ydmykelse».

- Alle skulle se at jeg hadde fått en straff. Både de i redaksjonen og seerne skulle få vite at jeg hadde mistet programlederoppgavene mine, sier hun i intervjuet.

I DN kommer det fram at Andersen ble flyttet fra rollen som programleder til innholdsprodusent for mobil og nett.

Andersen har i en årrekke vært en av kanalens mest profilerte programledere. Hun har ledet sendinger på sjakk, friidrett og og 17. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer