Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha lønn ut 2008

Men Start er bare villig til å betale Tom Nordlie lønn i ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr knallharde forhandlinger mellom Start på en ene sida, og Nordlie og Trenerforeningen på den andre.

Begge parter har gitt uttrykk for at de vil unngå en skittentøyvask i retten.

Og erfaringsmessig kommer partene i denne type arbeidskonflikter med krav de vet de villig til å fire på. Et sluttresultat kan dermed ende med at Nordlie får lønn i 18-20 måneder, ifølge arbeidsrettseksperter.

Tom Nordlies juridiske rådgiver, advokat John Chr. Elden, som ferierer på Kanariøyene, ønsker ikke å kommentere sakens realiteter, og henviser til klientens fagforening. 

-  Start begynner i feil ende. Nordlie skulle fått et tilbud før han ble oppsagt, og ikke omvendt, sier han.

Møte i dag?

Starts advokat Kjell Bentestuen bekrefter overfor Dagbladet at de to partene har kommet så langt at det nærmer seg et møte.

- Vi har ikke helt fastsatt noe tidspunkt for møtet, men det vil skje en av de nærmeste dagene, sier Bentestuen.

- FEIL REKKEFØLGE: Tom Nordlies advokat John Chr. Elden mener Start burde gitt hans klient et tilbud før de sa ham opp. Foto: Arnt E. Folvik
- FEIL REKKEFØLGE: Tom Nordlies advokat John Chr. Elden mener Start burde gitt hans klient et tilbud før de sa ham opp. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Start-advokaten vil ikke kommentere spørsmål om hvor partene står.

- Vi er i konstruktive forhandlinger. Jeg har et inntrykk av at begge parter ønsker en løsning så fort som mulig, sier han.

Kritisk mot Wiggen

I gårsdagens utgave av Fædrelandsvennen uttalte Tom Nordlies tidligere assistenttrener Bård Wiggen seg kritisk til måten Nordlie behandler mennesker på.


Den uttalelsen reagerer John Chr. Elden kraftig på.

- Jeg antar at flere enn meg har stusset over en nestkommanderende som vil ta æren for de sportslige resultatene Nordlie har oppnådd, men som vil falle sjefen sin i ryggen når det gjelder resten av arbeidet.

Enhver trener må velge sin strategi og jobbe hardt for den. Nordlies strategi har vært, og vil alltid være, å jobbe fram det beste laget til den enkelte kamp. Det er viktig for meg på vegne av Nordlie å presisere at Tom ønsker spillerne alt godt, og han vet at de er så dyktige at de kan vinne det de «går for», sier Elden.

Dagbladet kom ikke i kontakt med Bård Wiggen i går.

Nye tilbud

Spekulasjonene om Nordlies framtid er i gang. Etter det Dagbladet erfarer, skal han ha fått en forespørsel fra TV2 om å bli en av ekspertene i fotballsendingene deres.

Sjef for TV2-sporten, Bjørn Taalesen, ønsket ikke å kommentere dette i går. Nordlies advokat tror derimot ikke den tidligere Start-treneren er i gang med å vurdere ulike tilbud.

- Tom har nok fortsatt Start-gutta i hjertet sitt.