Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Maradona i garderoben

Argentinas VM-mannskap ønsker seg en magisk tolvte mann.

(Dagbladet.no/ANB): Argentinas levende legende piffet opp stemningen i laget foran åpningskampen mot Elfenbenskysten, som endte med seier 2-1.

Nå har han lovet å komme tilbake foran argentinernes neste kamp, mot Serbia og Montenegro i Gelsenkirchen fredag.

Overraskende besøk

– Han fortalte oss mange av sine anekdoter, og vi lyttet nøye på alt han sa, fortalte forsvarsspilleren Roberto Ayala nærmest himmelfallent foran onsdagens trening.

– Han får meg til å føle og tenke mye rart, la han til.

– Tenk å være sammen med ham foran en kamp, i garderoben, mens han gir oss sin pep-talk. Du går på banen med en helt annen holdning når du har hørt hans ord og fått støtte fra verdens beste fotballspiller.

Maradona kom på et overraskende besøk i Argentinas treningsleir tidligere denne uka, ledsaget av sin tidligere kone Claudia og deres datter.

«Et nydelig øyeblikk»

EL DIEGO ER MED:Maradona følger Argentina tett i VM. Nå vil laget ha ham med i garderoben før kampene. Foto:AP/SCANPIX
EL DIEGO ER MED:Maradona følger Argentina tett i VM. Nå vil laget ha ham med i garderoben før kampene. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

– Det var et nydelig øyeblikk. Jeg følte meg som spiller igjen der jeg sto i garderoben, sa Maradona etter besøket.

– Det var stort, og jeg gjentar besøket i neste kamp. La oss også håpe at jeg kan få gjenta det foran finalen 9. juli, la han til.

En hvit bil, som til stadighet dukker opp på lagets treninger i nordre Bayern, sprer det oppmuntrende budskapet fra Maradona. På den ene siden av bilen kan spillerne og alle andre lese påskriften: «Paven er tysk, Gud er Argentina – Diego X.»

En seier over Serbia og Montenegro fredag, samtidig som Nederland slår Elfenbenskysten, vil sende den dobbelte verdensmesteren Argentina videre i mesterskapet.

I så fall blir det ren gruppefinale mellom sør-amerikanerne og Nederland 21. juni.

(ANB)

STORT ØYEBLIKK:Selv for en stor stjerne som Roberto Ayala var det stort å få selveste Maradonas pep-talk før kampen mot Elfenbenskysten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling