KARISMATISK: Diego Maradona er kjent for å være et fyrverkeri på sidelinja. Nå vil det argentiske fotballforbundet ha lengenden med som landslagssjef til neste VM. Bildemontasje: AFP.
KARISMATISK: Diego Maradona er kjent for å være et fyrverkeri på sidelinja. Nå vil det argentiske fotballforbundet ha lengenden med som landslagssjef til neste VM. Bildemontasje: AFP.Vis mer

Vil ha Maradona med til Brasil-VM

Tilbys ny kontrakt som landslagssjef.

|||Argentinas fotballforbund vil gi Diego Maradona tilbud om være landslagssjef fram mot Brasil-VM om fire år.

Fotballpresident Julio Grondona skal møte Maradona i løpet av en ukes tid for å diskutere tilbudet.

- Ingen plan B, sa talsperson Ernesto Cherquis Bialo.

De går utelukkende for å fortsette samarbeide med den karismatiske treneren.

- Dersom Maradona vil så fortsetter han. Folk har betingelsesløs støtte til Maradona, mens andre trenere som har gjort samme feil (tap i kvartfinale) er blitt tvunget til å gå av, fortsatte Bialo.

Spesielt skal kaptein Javier Mascherano, stjernespissen Lionel Messi og forsvarsveteranen Gabriel Heinze gitt sin fulle støtte til legenden.

En ikke navngitt Maradona-venn sa følgende til lokal presse:

- Han lærer seg å takle slaget (tapet i kvartfinalen i VM) på sin egen måte. Han har alltid sagt at han ønsker å være landslagssjef resten av sitt liv, men du må hele tiden vurdere om det gir mening.

Etter en formidabel spillerkarriere der han ledet sitt eget Argentina til VM-gull i 1986 og spilte Napoli fram til to italienske seriemesterskap, har tiden etter storhetsperioden vært tøff.

Diego Maradona har slitt med narkotika- og alkoholproblemer samt overvekt.

Uansett om Maradona leder laget i Copa America neste år eller trekker seg for å bruke tid med familien så vil folket i Argentina støtte ham.

- Jeg ønsket at han skulle bli mester igjen fordi han fortjener det. Jeg vet at han ikke er den beste treneren, men laget trenger også mot, hjerte og aura, og det er det han gir sine spillere, sier 39 år gamle Alberto Blanco.

(NTB)