Vil ha Marta til Tromsø

Forrige onsdag var de med og senket Norge. Nå vil toppserieklubben Fløya i Tromsø ha de brasilianske stjerneskuddene Marta (17) og Rosana (19).

- Vi ønsker de to brasilianske spillerne i klubben, og ser på mulighetene til å få dem til Fløya. Hvis alt går i boks, håper vi de kan være på plass i Tromsø i februar, sier Fløya-trener Jan Aksel Opsahl Odden til Dagbladet.

- Har råd

Selv om det er langt fram til en eventuell overgang for de to stjerneskuddene, mener han sjansen for å lykkes er til stede.

- Vi har begynt å kartlegge mulighetene gjennom forskjellige kontakter i Brasil. Først må vi høre hva slags forhold de har i Brasil, og hvordan ting fungerer. Fløya slipper å betale overgangssummer, men det koster å ha jentene i Tromsø. Det har klubben råd til, sier Jan Aksel Opsahl Odden.

Kvinnenes Maradona

Marta er defensiv spiss/offensiv midtbanespiller. Rosana er venstrebeint back eller kantspiller.

- Marta kan se ut som hun er kvinnefotballens svar på Maradona. Hun er utrolig teknisk, og elegant både med og uten ball. En komplett fotballspiller med fin fotball- og pasningsforståelse. Rosanas varemerke er den ekstreme hurtigheten, sier Odden.

Fire utlendinger

I dag har Fløya fire utlendinger på laget: To kanadiere, én engelsk og én dansk spiller.

- Spørsmålet er hva som skjer med de to kanadierne våre, Kristina Kiss og Randee Hermus. Vi skal forhandle med dem etter USA-VM. Det bare er lov å ha to spillere fra utenfor EU, sier Odden.

MARTA I FARTA: For ei uke siden var hun med og senket Norge i USA-VM (vant 4- 1). Neste år kan det brasilianske stjerneskuddet Marta (17) spille toppseriefotball for Fløya.<P>