- Vil ha med Norge i EM

Da Martin Laursen utliknet 4 minutter og 37 sekunder på overtid, ga han samtidig Norge et nytt EM-liv. Det er spissen Ebbe Sand glad for.

KØBENHAVN (Dagbladet): Dommeren hadde lagt til bare fire minutter. Men et strategisk bytte og sommel på en corner ble skjebnesvangert for rumenerne: dommeren lot kampen gå i enda ett minutt. Og det holdt. Plutselig eksploderte Parken.

- Det er bare fint hvis vi og Norge ender i EM-sluttspillet sammen, sier spissen Ebbe Sand til Dagbladet.

Det var nettopp hans hode som ble helt avgjørende da Danmark fikk corner da kampen egentlig skulle vært slutt. Stussen hans til Martin Laursen var perfekt, og fra fire meters hold kunne ikke midtstopperen unngå å score sitt aller første landslagsmål.

- Jeg var helt sikker på at det skulle bli scoring, sier Laursen til Dagbladet. - Men det er bittert at vi må ned til Bosnia for å gjøre et resultat.

Milan-stopperen var veldig glad for scoringen som sikret Danmark et videre liv i fotball-EM, men likte dårlig at laget ikke avgjorde på hjemmebane.

- Men vi får bare innrømme at vi ikke var gode nok, sier Laursen. - Og jeg forstår godt at rumenerne må være veldig bitre.

Veldig bittert

For ingen i Parken var i tvil om hvilket lag som var best og fortjente å vinne. Romania dominerte store deler av kampen, og misset på fire-fem gedigne sjanser da laget ledet 2- 1.

- Romania er et fantastisk lag, sier Ebbe Sand, som ikke glemmer sin nestenscoring etter 60 minutter.

- Jeg traff ballen perfekt med hodet og trodde den skulle gå i mål, sier Ebbe. - Da ville vi ledet 2- 0 og trolig vunnet kampen og vært sikret puljeseieren.

I stedet reddet Romanias keeper vakkert helt nede i hjørnet, og minuttet etter lurte Adrian Mutu det meste av Danmarks forsvar og utliknet.

- Akkurat da var det veldig bittert at headingen min ikke gikk inn, sier Sand, som til tross for en meget god kamp ikke har scoret på landslaget på nesten et år.

Landslagssjef Morten Olsen var ikke nådig med hva spillerne presterte ute i regnet i Parken.

- Vi glemte å spille fotball, ja, vi torde ikke å spille fotball, sier Olsen. - Og det foran mer enn 40000 tilskuere.

Vår tur denne gang

Han har fremdeles ikke glemt John Carews utlikning på overtid på Ullevaal i fjor, og var selvsagt glad da Laursen satte ballen i mål.

- Nå var det vår tur til å være heldige, sier Olsen.

Han hadde nesten gitt opp å få poeng da utlikningen kom:

- Men scoringen kom på en dødballsituasjon som vi har terpet mye på.

Landslagssjefen er naturlig nok mest opptatt av hva Danmark kan gjøre for å slippe å gå playoff-veien til EM i Portugal, og var lite villig til å snakke om Norge.

- Vi må spille på våre kvaliteter, sier Morten Olsen til Dagbladet. - Og vi reiser til Bosnia for å vinne.

Og sørger Danmark for å ta minst ett poeng i den bortekampen, kan Semb og Norge fortsatt drømme om et fortsatt EM-liv neste år. Romanias trener Anghel Iordanescu forsøkte å skjule skuffelsen. - Men jeg vil ikke si et ord om dommeren, bare gratulere min gode venn Morten Olsen.

2- 2: Martin Laursen har scoret, nesten fem minutter på overtid. Da ser man akkurat så glad ut.