- Vil ha med Shampo i VM

AMIENS (Dagbladet): VM-kvalifisering, Norge - Danmark 3-1. Norge gjorde sin del av jobben, men må likevel ut i ny kvalikkamp om den siste VM-billetten mot England. Og til den kampen vil spillerne ha med vår beste ishockeyspiller, Espen Shampo Knutsen.

- Jeg får håpe noen greier å overtale ham, sier Petter Salsten til Dagbladet.

Shampo har tidligere sagt nei til landslagsspill fordi han mente flere av de beste spillerne ikke var med. Nå er både Vålerengas Øystein Olsen og Petter Salsten tilbake. Det kan inspirere Shampo til et comeback.

- Jeg er en del av dette laget nå, sier Salsten.

- Jeg også, så lenge jeg ikke har utgifter på å være landslagsspiller. Er Shampo motivert, vil han styrke laget, sier Øystein Olsen.

Håper på ja

Alle de spillerne Dagbladet snakket med i går kveld, respekterer Shampos valg om å stå utenfor. Samtidig håper de han ombestemmer seg.

- Shampo er en av Europas beste, og vi blir veldig mye bedre hvis han er med. Jeg håper han sier ja neste gang han blir spurt. Han kan være helt trygg på dette er en dønn ærlig gjeng som gjør alt for å bli bedre, sier Petter Salsten.

- Jeg har en god dialog med Shampo, men vil ikke spekulere på om han spiller i kvalifiseringen mot England, sier landslagssjef Leif Boork.

Ny sjanse

Kvalifiseringen mot England spilles i tidsrommet 13.-19. desember - i utgangspunktet én kamp i et nøytralt land. Men dersom nasjonene blir enige, tillates det hjemme- og bortekamp. Innen en uke skal kampsted og tidspunkt være bestemt.

- Vi ønsker to kamper, sier generalsekretær Rune Hauger.

Leif Boork mener England har et godt landslag, men at Norge har sjansen til å vinne.

<B>KLASSESPILLER: </B>- Shampo er en av Europas beste, og vi blir veldig mye bedre hvis han er med. Jeg håper han sier ja neste gang han blir spurt, sier landslagskaptein Petter Salsten. Her er Espen Shampo Knutsen i aksjon under en tidligere landskamp mot Latvia.