Vil ha møte etter norsk kritikk

Det ble store diskusjoner etter at Lotta Udnes Weng følte seg stoppet av Linn Svahn på oppløpet søndag. FIS' renndirektør Pierre Mignerey mener Svahn hadde rett, men etterlyser tydeligere regler.

RASER ETTER DETTE: Lotta Udnes Weng var sint etter sprinten - på grunn av denne heldelsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellesstarter og sprinter har gitt langrenn en ny dimensjon. Fart og utholdenhet er viktig, men kløkt og tilpasningsevne spiller også en viktig rolle.

Det er en tøff kamp om plasseringene i feltet, og den siste tida har det kommet flere diskusjoner i kjølvannet av både verdenscupsprinter og fellesstarter.

Fikk nok

Forrige helg så Aleksandr Bolsjunov rødt etter at finske Joni Mäki bevist blokkerte ham i en spurt.

Russerne skrek på diskvalifikasjon, men ble ikke hørt. Det ble heller ikke Lotta Udnes Weng søndag. Hun var forbannet etter å ha blitt hindret av Linn Svahn i kvartfinalen. Situasjonen var diskuterbar - men den svenske kometen fikk ingen straff.

Juryen hadde også en rekke andre diskusjoner under sprintfinalene. NRK-kommentator Torgeir Bjørn mener at noe må skje:

- Lar man ting passere så blir det mer og mer. Det er viktig at vi håndterer reglene ordentlig framover, utbrøt han på direkten.

Møte

I dag skriver svenske Expressen at FIS- renndirektør Pierre Mignerey kommer til å kalle inn til et møte etter det som skjedde søndag. Mignerey hadde blant annet en lang prat med den norske langrennssjefen Espen Bjervig søndag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer