Vil ha én milliard ekstra årlig til anlegg over hele landet

Idrettsstyrets ønsker.

MER PENGER: Idrettsstyret har vedtatt å jobbe for å få 1 milliard kroner ekstra årlig til anlegg over hele landet. Her ved Idrettspresident Børre Rognlien. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
MER PENGER: Idrettsstyret har vedtatt å jobbe for å få 1 milliard kroner ekstra årlig til anlegg over hele landet. Her ved Idrettspresident Børre Rognlien. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Idrettsstyret har vedtatt å jobbe for å få 1 milliard kroner ekstra årlig til anlegg over hele landet.

Det skal skje via statsbudsjettet de neste sju årene.

- Vi har drøftet oppfølgingen av at politikerne sa nei til OL. De pekte på at vi heller trengte et anleggsløft og midler til breddeanlegg over hele landet, sa idrettspresident Børre Rognlien under idrettsstyrets åpne time onsdag.

- Vi tar muligheten på alvor og sier ja til dette anleggsløftet. Derfor har vi vedtatt at vi skal jobbe for at det skal bevilges 1 milliard kroner hvert år over statsbudsjett i årene fra 2015 til 2022. Vi skal jobbe mot de politiske myndighetene for å få dette til. Vi skal hele tiden minne og konfrontere dem om dette, sa Rognlien.

Endring Idrettsstyret har de siste fire årene jobbet for en endring av tippenøkkelen, og at de nå har fått 64 prosent av tippemidlene mener de er et helt annet løp.

- NIF går nå i bresjen for tidenes løft for å få bygget flere idrettsanlegg over hele landet. Etterslepet må bort i løpet av kort tid. Vi merker oss med stor glede at en rekke politikere lokalt, regionalt og nasjonalt under OL/PL 2022-prosessen påpekte nettopp dette behovet. Vi tar derfor det politiske Norge på alvor og utfordrer dem til å prioritere tidenes idrettsanleggsløft for å styrke arbeidet for å skape et mer aktivt og helsefrembringende Norge, sier Rognlien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer