Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Neymar utestengt et halvt år

Hevder han opptrådte uærlig.

 BARCELONA-PROFIL:  Neymar. Foto: NTB Scanpix
BARCELONA-PROFIL: Neymar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neymars tidligere klubb Santos krever at stjernespissen skal utestenges i seks måneder for måten han forlot klubben til fordel for Barcelona i 2013.

 Ifølge GloboEsporte har Santos levert en klage til FIFA med krav om at Neymar utestenges, og klubben vil også ha 525 millioner kroner i erstatning fra den 23-årige spilleren.

- Spilleren bør utestenges fra alle offisielle kamper i seks måneder og bør nektes alle inntekter, direkte og indirekte, mottatt som del av overgangen, skriver Santos.

Ifølge nettstedet hevder den brasilianske klubben at Neymar opptrådte uærlig og at han brøt FIFAs disiplinærreglement da han byttet klubb og ble Barcelona-spiller.

Den brasilianske landslagskapteinen har vært involvert i flere kontroverser den siste tiden. I september besluttet en brasiliansk domstol at 380 millioner kroner av spillerens midler skulle fryses som følge av mistanke om skatteunndragelse.

Han kunne ikke spille VM-kvalifiseringskampene den siste uken som følge av utelukkelsen etter at han ble utvist i sommerens Copa America.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!