BARCELONA-PROFIL:  Neymar. Foto: NTB Scanpix
BARCELONA-PROFIL: Neymar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vil ha Neymar utestengt et halvt år

Hevder han opptrådte uærlig.

Neymars tidligere klubb Santos krever at stjernespissen skal utestenges i seks måneder for måten han forlot klubben til fordel for Barcelona i 2013.

 Ifølge GloboEsporte har Santos levert en klage til FIFA med krav om at Neymar utestenges, og klubben vil også ha 525 millioner kroner i erstatning fra den 23-årige spilleren.

- Spilleren bør utestenges fra alle offisielle kamper i seks måneder og bør nektes alle inntekter, direkte og indirekte, mottatt som del av overgangen, skriver Santos.

Ifølge nettstedet hevder den brasilianske klubben at Neymar opptrådte uærlig og at han brøt FIFAs disiplinærreglement da han byttet klubb og ble Barcelona-spiller.

Den brasilianske landslagskapteinen har vært involvert i flere kontroverser den siste tiden. I september besluttet en brasiliansk domstol at 380 millioner kroner av spillerens midler skulle fryses som følge av mistanke om skatteunndragelse.

Han kunne ikke spille VM-kvalifiseringskampene den siste uken som følge av utelukkelsen etter at han ble utvist i sommerens Copa America.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram